کد خبر: 128494
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۷ ۲۳:۰۰:۰۰
| |

آخوندی اعلام کرد

پیشرفت 93 درصدی مسکن مهر

وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت تکمیل پروژه مسکن مهر گفت: پروژه مسکن مهر، اینک 93 درصد پیشرفت داشته و بطور تقریبی به اتمام رسیده، اما مشکل اصلی آن خدمات زیربنایی و روبنایی است.

پیشرفت 93 درصدی مسکن مهر
کد خبر: 128494
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۷ ۲۳:۰۰:۰۰
اعتمادآنلاین- عباس آخوندی با اعلام اینکه در یک میلیون و 900 هزار واحد مسکونی مسکن مهر حتی مرحله نازک کاری آنها نیز به اتمام رسیده، افزود: آنچه از مسکن مهر باقی‌مانده نزدیک به 300 هزار واحد مسکونی است که از این تعداد، 117 هزار واحد مسکونی از نظر مکان‌یابی مشکلات عمده‌ای دارند و در مراکزی قرار دارند که فاقد متقاضی است.
به گفته این مقام مسئول، آنچه که متقاضی دارد نزدیک به 200 هزار واحد مسکونی است که ممکن است تکمیل صد درصدی بخشی از آنها و واگذاری به متقاضیان برای سال آینده باقی بماند.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید، با تاکید بر اینکه هم اینک بیش از 200 کارگاه ساختمانی در حال فعالیت هستند، گفت: خدمات زیربنایی و روبنایی مناطقی که مسکن مهر در آنها ساخته شده، دلیل اصلی عدم بهره‌برداری و تکمیل مسکن مهر است.
وی اضافه کرد: آنچه مشکل اصلی مسکن مهر است عمدتا به خدمات زیربنایی و روبنایی برمی‌گردد، و گرنه در ساخت و ساز واحدها مشکلی وجود ندارد و کارها بر اساس برنامه‌ریزی پیش می‌رود.
آخوندی تاکید کرد: بحث تامین زیرساختی در مسکن مهر از جمله تامین آب، برق، تاسیسات، فاضلاب و مسائلی از این دست، وظیفه وزارت راه و شهرسازی نیست که بخواهیم بر انجام آن متعهد شویم؛ بلکه، تامین زیرساخت‌ها وظیفه کل دولت است و برعهده یک سازمان به تنهایی نیست.
وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش عمده خانه‌سازی مسکن مهر تا پایان سال 95 به اتمام می‌رسد.
به گفته وی، کارگاه‌های ساختمانی ساخت وساز مانند پروژه‌ آزاد راه تهران- شمال متمرکز نیست، بلکه کارگاه‌های ساختمانی در همه جا به صورت پراکنده قرار دارند و کار خود را انجام می‌دهند.
آخوندی ادامه داد: اینکه بنده همواره به مسکن مهر نقد دارم و از آن گله می‌کنم به این دلیل است که در انجام و اجرای چنین کارهایی که میلیون‌ها نفر به آن وابسته هستند در وهله نخست باید قبل از اجرا در هنگام مطالعات به فکر تامین زیرساخت‌ها و خدمات زیربنایی می‌بودند؛ اینجاست که جای نقد جدی دارد و در حال حاضر همه را گرفتار خود کرده است.
عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به مطالعه اخیر سازمان برنامه و بودجه درباره سرمایه 56 هزار میلیارد ریالی مورد نیاز زیرساخت‌های مسکن مهر، تصریح کرد: چنین بودجه‌ای وجود ندارد و رقمی که برای تامین و ادامه مسکن مهر در سال 95 پیش‌بینی شده، صفر بوده است و گرفتاری از اینجا شروع می‌شود؛ زیرا دولت توانایی پرداخت چنین مبلغی را ندارد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: این رقم فقط خدمات زیربنایی مسکن مهر را شامل می شود و خدمات روبنایی مسکن مهر عددی فراتر خواهد شد؛ به عنوان نمونه در تامین خدمات روبنایی در مناطقی که مسکن مهر ساخته شد به دو هزار و 250 مدرسه نیاز بود، درحالی که برای آنها فکر نشد.
آخوندی تاکید کرد: ساخت مسکن مهر و آنچه بر اساس تعهدات بر عهده وزارت راه و شهرسازی است، با سرعت خوبی در حال انجام است و هیچ کارگاه ساختمانی نیز تعطیل نشده است، اما وزارت راه و شهرسازی هیچ مسئولیت مستقیمی در خصوص زیرساخت‌ها و تامین آنها ندارد.
وزیر راه و شهرسازی یکی از دغدغه های وزارت راه و شهرسازی را تامین خدمات روبنایی مساکن مهر عنوان کرد و افزود: اگرچه ساخت مدرسه، کلانتری، مسجد و مراکز بهداشت جزو تعهدات وزارت راه و شهرسازی نبوده است، با این حال این وزارتخانه در دوره فعلی، 477 مدرسه، 57 کلانتری، 424 مسجد و پنج مرکز بهداشت ساخته است.
آخوندی بیان داشت: وقتی صحبت از مسکن مهر می‌شود من همواره خود را به جای افرادی می‌گذارم که یک واحد مسکن مهر خریداری کرده‌اند و می‌خواهند در آن زندگی کنند و محل زندگی‌شان فاقد امکانات حداقل برای زندگی است. به همین دلیل نیز ساخت مدارس جهت آموزش، کلانتری برای ایجاد امنیت، مسجد برای معنویت و مرکز بهداشت برای سلامت محل زندگی را در اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی قرار داده‌ام.
وزیر راه و شهرسازی هزینه ساخت خدمات زیربنایی مسکن مهر در سال 94 را نزدیک به هشت هزار میلیارد ریال تخمین زد و گفت: بخش عمده مسکن مهر تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و فقط شمار اندکی برای سال آتی باقی خواهد ماند.
وی گفت: پرداخت مجدد مبالغ دوباره بستگی به پروژه‌ها، اندازه و سال شروع آنها دارد، اما پروژه‌هایی که دیر شروع شده‌اند، با توجه به اینکه در فاصله سال‌های 92 تا 93 قیمت‌ها به شدت افزایش یافت و تورم قابل‌توجه بود، پرداخت مجدد خواهند داشت.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها