کد خبر: 133064
|
۱۳۹۵/۰۹/۰۱ ۲۳:۰۰:۰۰
| |

فیتیله پیچ به سبک ترابردپذیری

تحقیقات اخیر معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ICT نشان می‌دهد که مجموع خطوط واگذار شده در کشور 150 میلیون و 238 هزار و 439 بوده که از این تعداد 78 میلیون و 805 هزار و 617 شماره تا پایان شهریور سال جاری فعال شده است.

فیتیله پیچ به سبک ترابردپذیری
کد خبر: 133064
|
۱۳۹۵/۰۹/۰۱ ۲۳:۰۰:۰۰

گزارش ویژه| وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با ارائه گزارشی تحقیقی، آماری و تحلیلی در حوزه وضعیت ارتباطات داخلی کشور که با همت دفتر بررسی‌های فنی اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی این وزارتخانه صورت گرفته، فصل دیگری از حوزه تلکام را ورق زد.این گزارش که توسط بخش مستقل وزارتخانه مذکور و با رسالت روشن‌گری انجام شده در تمامی بخش‌ها حائز نکاتی ارزنده است و پرده از بعضی واقعیات بر می‌دارد.در حال حاضر رفتار اغلب اپراتورهای ارتباطی کشور با اتکا به منابع عظیم درآمدی‌شان متأثر از فضای رقابتی و نفس‌گیر حاکم بر این حوزه است؛ لذا روزانه شاهد مانور تبلیغاتی سنگین بسیاری از آنها پیرامون خدماتی خاص یا حتی تخریب دیگری در لفافه هستیم.
تحقیقات اخیر معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ICT نشان می‌دهد که مجموع خطوط واگذار شده در کشور 150 میلیون و 238 هزار و 439 بوده که از این تعداد 78 میلیون و 805 هزار و 617 شماره تا پایان شهریور سال جاری فعال شده است.
آمار ضریب نفوذ 98.9 درصدی تلفن همراه به نسبت جمعیت کشور نشان می‌دهد که بازار ارتباطات همراه به شدت رو به اشباع شدن است و بیش از اینکه برای سنجش میزان موفقیت اپراتورها روی آمار فروش آنها تأکید کنیم باید به سمت ارزیابی خدمات آنها برویم و در این مسیر بهترین شاخص، امتیازی است که مشترکان تلفن همراه به اپراتورها می‌دهند.

*مقایسه شاخص‌های کلان اپراتورهای موبایل
مرور معیار ارزیابی وضعیت اپراتورها در فصل تابستان نشان می‌دهد که شرکت ارتباطات سیار ایران موفق شده تا شهریور ماه سال جاری به 45 میلیون و 619 هزار و 81 مشترک فعال و به عبارتی ضریب نفوذ 57.25 درصدی دست یابد.
همراه اول از مجموع 64 میلیون و 791 هزار و 405 شماره فروخته شده، توانسته 14 میلیون و 780 هزار و 491 مشترک دائمی و 30 میلیون و 838 هزار و 590 مشترک اعتباری را فعال کند.
*ایرانسل با 14 میلیون سیم‌کارت به دنبال همراه اول
اپراتور دوم ارتباطی نیز در رقابتی سفت و سخت و البته اختلافی 14 میلیون شماره‌ای توانسته به ضریب نفوذ 39.19 درصدی دست یابد.
ایرانسل با مجموع 31 میلیون و 228 هزار و 837 شماره فعال توانسته تا پایان شهریور سال جاری 312 هزار و 289 مشترک فعال دائمی و 30 میلیون و 916 هزار و 548 مشترک فعال اعتباری در شبکه‌اش داشته باشد.

*30 درصد مشترکان رایتل فعال هستند!
اپراتور سوم ارتباطی هم که به واسطه ضریب نفوذ 2.46 درصدی چندان جایگاهی در بازار ارتباطات همراه ندارد اما توانسته تاکنون یک میلیون و 957 هزار و 699 مشترک فعال داشته باشد.
رایتل تا پایان بازه زمانی مذکور شش میلیون و 613 هزار و 845 سیم‌کارت فروخته است.
*همراه اول سه ماهه 957 هزار مشترک را فعال کرد
با توجه به اینکه گزارش‌های آماری فصل گذشته نیز در رسانه‌ها منتشر شد به راحتی می‌توان به قیاس عملکردی اپراتورهای ارتباطی پرداخت.
همراه اول در سه ماه حدفاصل خرداد تا شهریور دو میلیون و 450 هزار و 338 سیم‌کارت جدید فروخته که از این تعداد 957 هزار و 238 سیم‌کارت فعال شده است.
نکته عجیبی که در گزارش وزارت ارتباطات مشاهده می‌شود این است که آمار خطوط واگذار شده ایرانسل کاهش یافته است.


*سیم‌کارت‌های فروخته شده ایرانسل کجا رفت؟!

ایرانسل تا پایان خرداد ماه و براساس گزارش همین معاونت 80 میلیون و 877 هزار و 598 شماره واگذار شده داشته که در شهریور ماه سال جاری به 78 میلیون و 833 هزار و 189 شماره کاهش یافته است.
با نگاهی به وضعیت مشترکان دائمی و اعتباری متوجه می‌شویم که اپراتور دوم ارتباطی تا خرداد سال جاری به ترتیب 759200 و 80118398 مشترک دائمی و اعتباری داشته در حالیکه شهریور ماه به 774545 و 78058644 اعتباری و دائمی رسیده است.

*9 درصد مشترکان رایتل خاموش شدند
اپراتور سوم ارتباطی هم که سال‌ها انحصار 3G را در دست داشت و مانع ورود همراه اول و ایرانسل به خدمات‌دهی شده بود، مجموع خطوط واگذار شده‌اش در نهایت تعجب کاهش یافت.آمارها می‌گوید رایتل تا خرداد سال جاری 7257273 سیم‌کارت واگذار شده داشته که در شهریور به 6613845 سیم‌کارت رسیده است. یا به عبارتی 643428 سیم‌کارت این اپراتور نیست شده است.نکته قابل تأمل‌تر اینکه برخلاف رویه تمام اپراتورها بالغ بر 9 درصد مشترکان رایتل خاموش شده یا این اپراتور را ترک کرده‌اند.

*تنها سهم بازار همراه اول رشد کرد
نمودارهای مربوط به درصد سهم بازار اپراتورهای تلفن همراه کشور نیز نشان می‌دهد که تا پایان شهریور سال جاری همراه اول 58 درصد سهم بازار ارتباطات همراه ایران را در اختیار داشته و همچنان اپراتور غالب بوده است.
ایرانسل با سهم 39.5 درصدی در جایگاه اپراتور دوم بازار و رایتل هم با سهم 2.5 درصدی به مقام آخر رسیده است.

تعظیم دو اپراتور جلوی ریش سفید بازار

سهم همراه اول، ایرانسل و رایتل در خرداد ماه سال جاری به ترتیب 57، 40 و 3 درصد بوده است.با توجه به اینکه برای اولین بار سهم بازار دو اپراتور (ایرانسل و رایتل) به نفع اپراتور غالب کاهش می‌یابد، متوجه نکته مهمی می‌شویم که شاید خط بطلانی بر تمامی اظهارنظرات پیشین مسئولان اپراتورهای کوچک باشد.آمار استخراج شده از وضعیت اپراتورها دقیقا مربوط به زمان اجرای طرح ملی ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه می‌شود.بیستم تیر ماه سال جاری اپراتورهای موبایل کشور با فرمان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وارد مرحله آزمایشی اجرای ترابردپذیری (MNP) شدند.
ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه (MNP) سرویسی است که به مشترک اجازه می‌دهد بدون تغییر شماره تلفن همراه خود، از خدمات اپراتور تلفن همراه دیگری استفاده کند.
به عبارت دیگر ارزش سرشماره‌های موبایل از بین رفته و با هر سرشماره‌ای می‌توان وارد اپراتورهای ارتباطی شد؛ از این حیث است که مهاجرت و اثاث‌کشی بین اپراتوری نیز به آن اطلاق می‌شود.این طرح آزمایشی در آستانه هفته دولت وارد اجرای نهایی شد و در مراسمی که وزارت ارتباطات برای این موضوع اختصاص داده بود، توسط سید مجید صدری -مدیر عامل اپراتور سوم موبایل- گفته شد که بیشترین ترابردها در زمان اجرای آزمایشی به رایتل بوده است.
اکنون که این آمار توسط وزارت ارتباطات ارائه شده، به وضوح مشخص است که چه اپراتوری در بازه زمانی ترابردپذیری رشد داشته و کدامین با خسارت مواجه شده‌اند.

*مردم به کدام اپراتور اعتماد بیشتری کردند؟
همانطور که بر مبنای آمار گفته شد ایرانسل و رایتل در زمان اجرای ترابردپذیری (فصل تابستان) به نسبت آمار مربوط به خرداد ماه با کاهش سهم بازار مواجه شده‌اند و تنها یک اپراتور رشد نشان می‌دهد.
لذا صراحتا باید گفت که میل مردم در زمان اجرای این طرح ملی بیشتر به همراه اول به عنوان اپراتور غالب بازار بوده است.
امید می‌رود که مسئولان حوزه ارتباطات با رعایت اخلاق‌مداری اقدام به رقابت سالم با سایر فعالان بازار کنند و برای جلب توجه مسئولان ارشد این حوزه اقدام به آمارسازی یا جعل شاخص‌های آماری نکنند که در بلندمدت تأثیر بدی بر ارزش سهام آنها در بازار خواهد داشت.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها