افزایش ریسک سرطان با مصرف غذاهای فرآوریشده
خطرات مصرف غذاهای فرآوریشده هر روز عنوان میشود اما متاسفانه حقیقتی که تغییر نمیکند، این است که مصرف این نوع غذاها همچنان در سراسر جهان رو به افزایش است.
اعتمادآنلاین| محققان هشدار میدهند افزایش پرسرعت مصرف غذاهای فوق فرآوریشده، آغازگر افزایش موج سرطان در دهههای آتی خواهد بود.
مواد خوراکی فوق فرآوری شده شامل کالاها و اسنکهای بستهبندیشده، نوشابههای گازدار، غلات شیرین، غذاهای آماده و محصولات گوشتی فرآوریشده هستند که عمدتاً حاوی مقادیر بالا قند، چربی و نمک و فاقد ویتامین و فیبر هستند.
برآوردها نشان میدهد این موع مواد خوراکی بالغ بر ۵۰ درصد کل مصرف انرژی روزانه را در چندین کشور پیشرفته شامل میشوند.
تیمی از محققان برزیلی و فرانسوی رابطه احتمالی بین مصرف غذاهای فوق فرآوریشده و ریسک کلی سرطان و همچنین سرطانهای سینه، پروستات و روده (کلورکتال) را بررسی کردند.
این دادهها مبتنی بر ۱۰۴,۹۸۰ فرد بزرگسال سالم فرانسوی (۲۲ درصد مرد و ۷۸ درصد زن) با میانگین سنی ۴۳ سال بودند. این شرکتکنندگان به پرسشنامه های آنلاین که برای برآورد مصرف ۳۳۰۰ نوع غذای متفاوت طراحی شده بود پاسخ دادند.
بررسی این پاسخها و گزارشات پزشکی این افراد در طول مدت ۵ سال نشان داد ۱۰ درصد افزایش در نسبت وجود مواد خوراکی فرآوریشده در رژیم غذایی با افزایش ۱۲ درصدی ریسک کلی سرطان و ۱۱ درصد افزایش ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. در این مورد هیچ رابطه قابل توجهی در مورد سرطانهای پروستات و کلورکتال یافت نشد.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید