کد خبر: 219381
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۱۲:۴۹:۰۰
| |

معاون اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی مطرح کرد:

زنگ خطر مهاجرت در روستاهای مرزی خراسان جنوبی نواخته شد

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: 235 روستای بالای 20 خانوار در چهار شهرستان مرزی با مسئله مهاجرت درگیر هستند.

زنگ خطر مهاجرت در روستاهای مرزی خراسان جنوبی نواخته شد
کد خبر: 219381
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۱۲:۴۹:۰۰

اعتمادآنلاین| محسن یوسفی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی پیش از ظهر یکشنبه در اولین جلسه کارگروه پیش‌بینی و پیشگیری از بافت‌های ناکارآمد شهری استان بیان کرد: در حال حاضر 235 روستای بالای 20 خانوار در چهار شهرستان مرزی سربیشه، نهبندان، زیرکوه و درمیان با مسئله مهاجرت درگیر هستند.

وی بیان کرد: مهاجرت در 79 روستای شهرستان سربیشه، 59 روستای درمیان، 44 روستا در شهرستان نهبندان و 53 روستا در شهرستان زیرکوه که بالای 20 خانوار هستند، با پدیده مهاجرت رو به رو شده اند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: در مجموع مسئله مهاجرت از شهرستان‌های مرزی به سمت مرکز استان در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه 43 درصد از جمعیت استان معادل 318 هزار نفر ساکن روستاها هستند، گفت: عمده مهاجران استان جوانان روستایی بوده اند که برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر یا برای کار قدم به شهرها می گذارند.

یوسفی بیکاری، پایین بودن درآمد، کاهش بارندگی، خشک شدن یا کاهش آب دهی منابع آبی را از جمله عوامل مهاجرت دانست و گفت: افزایش عرصه‌های بیابانی، تهدید ریز گردها و تحصیل از دیگر عوامل مهاجرت هستند.

توسعه حاشیه‌نشینی در بیرجند

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: با افزایش مهاجرت درون استانی شاهد توسعه حاشیه‌نشینی در برخی از شهرستان‌های استان مانند بیرجند و بروز ناهنجاری‌های اجتماعی، بهداشتی و امنیتی هستیم.

یوسفی اظهار کرد: عدم زیرساخت‌های اقتصادی و خدمات زیربنایی در روستاها، انتظار درآمد و اشتغال بهتر وجود خدمات و تسهیلات رفاهی و آموزشی برتر در شهرها باعث مهاجرت‌های روستایی شده است.

وی حاشیه‌نشینی را یکی از دغدغه‌های جدی دانست و گفت: حاشیه شهرها به واسطه حضور مهاجران و نبود نظارت‌های لازم به محلی برای تجمع افراد بزهکار تبدیل شده است.

یوسفی ادامه داد: توسعه‌نیافتگی از یک سو و سوءاستفاده از ضعف ساکنان در حاشیه شهرها باعث می‌شود تا زمینه بروز جرم در این مناطق بیشتر شده و به داخل شهرها و مناطق مسکونی نیز سرایت کند.

وی توانمندسازی روستاها و ایجاد اشتغال با درآمد مناسب پایدار به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان، جلوگیری از آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی و اجرای پروژه‌های محرک بازآفرینی و بهبود خدمات زیربنایی را از جمله راهکارهای پیشگیری از بافت ناکارآمد شهری دانست.

اجرای طرح‌های توانمندسازی در روستاها

یوسفی از اجرای طرح‌های توانمندسازی جوامع روستایی خبر داد و بیان کرد: تحقق سهم بری عادلانه در زنجیره تولید تا مصرف، کاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعی، افزایش نشاط و اصلاح سبک زندگی و بهبود وضعیت اشتغال و افزایش نرخ بهره‌وری از جمله اهداف اجرای این طرح‌ها است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی توسعه پایدار روستایی و انسجام سازمانی و توسعه همکاری بین بخشی را از دیگر اهداف اجرای طرح‌های توانمندسازی روستایی دانست.

وی با اشاره به اجرای دو پروژه بین‌المللی مشارکتی ترسیب کربن و احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته بیان کرد: نهادینه شدن مشارکت، انسجام سازمانی و استفاده از هم افزایی پتانسیل‌ها سه اصل اجرایی در این پروژه‌ها است.

یوسفی مساحت حوزه آبخیز شهرستان سرایان را 163 هزار و 568 هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان 51 هزار و 230 هکتار مساحت زیر حوزه آبخیز است.

وی با اشاره به وضعیت صندوق‌های توسعه پایدار جوامع محلی برای اجرای طرح احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته در سرایان بیان کرد: چهار صندوق با هزار و 959 نفر عضو راه‌اندازی شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه 774 خانوار عضو این صندوق‌ها هستند، گفت: همچنین سرمایه کل صندوق‌ها، شش هزار و 342 میلیون ریال است.

یوسفی با بیان اینکه در راستای اولویت‌بندی برنامه‌ها و تهیه طرح‌های توسعه در سطح روستا، کارگاه‌های مشورتی نیازسنجی برگزار شد، گفت: مشارکت‌های مردمی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این طرح‌ها بود.


منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها