کد خبر: 229010
|
۱۳۹۷/۰۶/۰۶ ۱۱:۱۷:۰۰
| |

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:

هرچه پیش می‌رویم ریزگردهای با منشا «داخلی» بیشتر می‌شوند

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: در سال 94 مشخص شد که 85 درصد ریزگردها منشا داخلی دارند و 10 درصد منشا خارجی و 5 درصد نیز دارای منشا مشترک هستند اما هرچه پیش می‌رویم ریزگردهای با منشا داخلی بیشتر می‌شوند چراکه به عواملی که موجب کاهش ریزگردها می‌شود توجه کافی نداریم.

هرچه پیش می‌رویم ریزگردهای با منشا «داخلی» بیشتر می‌شوند
کد خبر: 229010
|
۱۳۹۷/۰۶/۰۶ ۱۱:۱۷:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد مطیعی در نشستی که شامگاه پنجم شهریورماه در نمایشگاه هفته دولت برگزار شد، اظهار کرد: بحث ریزگردها، محیط زیست و جنگل ها و مراتع از جمله مشکلاتی هستند که در خوزستان وجود دارند و همه در حال حاضر آن‌ها را لمس کرده اند. اگر کارشناسان در گذشته برای اطلاع و آگاهی مردم مطالبی را بیان می‌کردند امروز می‌بینیم که همه با مساله ریزگردها درگیر هستند و مساله ای که همه با آن درگیر هستند باید هرچه سریع‌تر حل شود و برای حل آن باید هرچه سریع‌تر هر کاری انجام داد.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: در تمام جهان از جمله خوزستان شرایط اقلیمی درحال تغییر است به شکلی که بارندگی‌ها کاهش یافته و دما درحال افزایش است. این تغییر اقلیم بر تمام جانداران تاثیر می‌گذارد و می‌تواند موجب تغییر مراحل رشد گیاهان شود و موجب می‌شود گونه‌های گیاهی و جانوری دچار تغییر شوند. به این ترتیب مواد جامد نیز در استان خوزستان دچار تغییر می‌شوند. این تغییرات اقلیمی در خوزستان بیشتر از دیگر مواقع به چشم می آیند و توجه‌ها به آن‌ها جلب شده است که دولت یازدهم و دولت دوازدهم در این زمینه توجه خاصی داشته اند.

وی تصریح کرد: در این دو سال حدود 20 هزار هکتار در استان خوزستان در کانون‌های هفتگانه ریزگرد درختکاری و نهال کاری انجام شده است. حدود 15 هزار هکتار مالچ پاشی نیز در استان خوزستان انجام شده است. امیدواریم حمایت دولت در این زمینه‌ها ادامه داشته باشد. 50 سال است در خوزستان مالچ پاشی انجام می‌شود. در گذشته روش کنترل شن زارها، مالچ پاشی و درختکاری بود اما پدیده ریزگردها پدیده‌ای نو و در حال تغییر است و سابقه مقابله با آن بسیار کم است و شاید در کشور حدود 10 سال است که با این مساله روبه‌رو هستیم.

مطیعی گفت: آمارهای مختلفی درباره میزان منشا داخلی یا خارجی ریزگردها منتشر شده است و به جرات می‌توانم بگویم این آمارها در مقطع خودشان همه درست هستند. در سال 94 مشخص شد که 85 درصد ریزگردها منشا داخلی دارند و 10 درصد منشا خارجی و 5 درصد نیز دارای منشا مشترک هستند. این آمار درست بود اما هرچه پیش می‌رویم ریزگردهای با منشا داخلی بیشتر می‌شوند چراکه به چیزی که موجب از بین رفتن ریزگردها شده یا آن‌ها را کمتر کند توجه نمی کنیم.

وی ادامه داد: به مساله مصرف آب و سوءمدیریت مصرف آب چندان توجه نداریم و بحث تخریب منابع طبیعی همچنان ادامه دارد. من می ترسم که این ریزگردها بیشتر شوند. در چندسال گذشته توجه خوبی به مساله ریزگردها و شن‌زارها به خصوص در خوزستان داشتیم اما کارهای باقی مانده بسیار بیشتر از کارهای انجام شده است. در سال 96 در استان خوزستان 136 آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها رخ داد و حدود 2 هزار و 667 هکتار از مراتع و جنگل‌های خوزستان در آتش سوخت.

با پیگیری‌های انجام شده با مشارکت جوامع محلی، دهیاری‌ها، آموزش‌های سازمانهای مردم نهاد این آمار کاهش پیدا کرد. در دی ماه امسال 64 فقره آتش سوزی رخ داد که در بروز این آتش سوزی ها در 30 مورد عوامل انسانی دخیل بودند و علت 30 مورد از این آتش سوزی ها نامعلوم است.

همچنین احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در این نشست، اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات تابعه آن وظایف نظارتی و حاکمیتی بر عهده دارند و در برخی موضوعات نیز هماهنگ کننده هستند و در حوزه اجرا کمتر وظیفه‌ای دارند. هر اتفاقی در سطح استان خوزستان رخ می‌دهد می‌تواند به سازمان حفاظت محیط زیست ارتباط داشته باشد. بسیاری از مردم از محیط زیست توقع دارند در این مساله‌ها دخالت کند در صورتی که قانونگذار تفکیک وظایف کرده و هر وظیفه‌ای بر عهده دستگاهی گذاشته شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در استان خوزستان با مسائل محیط زیستی بزرگی مواجه هستیم و دامنه این مسائل به دستگاه‌های متعددی باز می‌گردد که باید در حوزه حفاظت از محیط زیست فعالیت کنند. در چند سال اخیر نیز فعالیت‌های بسیار مناسبی آغاز شده است.

لاهیجان زاده با اشاره به بندهای مصوبه دولت در 15 فروردین‌ماه افزود: بندهای این مصوبه نشان می‌دهد در حوزه‌های مهمی مانند آب، فاضلاب و ریزگرد با یک عقب ماندگی حداقل یک یا دو دهه‌ای مواجه هستیم اما این مصوبه شتاب خوبی به حل مسائل داده است. در چند روز آینده نیز ایستگاه سنجش هوای شهرستان رامهرمز به بهره برداری می‌رسد. همچنین پاسگاه های محیطبانی تالاب میانگران و تالاب بامدژ به بهره‌برداری خواهد رسید.

لاهیجان زاده خاطرنشان کرد: پروژه های احداث پنج تصفیه‌خانه در شهرهای آبادان، خرمشهر، شادگان، بندر امام و ماهشهر پیشرفت 65 تا 70 درصدی داشته‌اند و ظرف مدت 8 ماه تا یک سال دیگر به بهره برداری می رسند. پروژه های ایجاد شبکه فاضلاب این شهرها نیز پیشرفت حدود 70 درصدی داشته است. قرارداد ساخت پنج تصفیه‌خانه دیگر نیز با چینی‌ها بسته شده است و تا سه سال آینده این تصفیه‌خانه‌ها آماده بهره برداری می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: از این طریق 10 شهر مهم استان خوزستان مجهز به تصفیه خانه فاضلاب خواهند شد و میانگین تصفیه فاضلاب شهرهای خوزستان از نظر پوشش جمعیتی از 35 درصد به حدود 50 درصد خواهد رسید. بدین ترتیب می‌توان گفت فعالیت های یک سال گذشته در این حوزه معادل 10 سال گذشته بوده است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها