کد خبر: 244499
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۱ ۱۲:۱۹:۰۰
| |

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

ما امانتدار مردم هستیم / مردم بلندگویی جز ما ندارند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هنوز نتوانسته‌ایم دیوار بلندی برای رفاه اقشار و رفع فقر از توده‌های محروم بسازیم گفت: چند سال قبل مددجویان نهایت با 50 هزار تومان گذران زندگی می‌کردند که امروز به 550 هزار تومان و با احتساب یارانه به حدود 700 هزار تومان برای خانوار پنج نفره تحت پوشش رسیده است.

ما امانتدار مردم هستیم / مردم بلندگویی جز ما ندارند
کد خبر: 244499
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۱ ۱۲:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| محمد شریعتمداری در مراسم معارفه اش به عنوان وزیر رفاه که در وزارت رفاه برگزار شد از شرکای اجتماعی این وزارتخانه بزرگ قدردانی کرد و گفت: اگر موفقیتی در آینده بدست آید محصول تعامل، همکاری و حمایت آنهاست. یکی از شرکای اجتماعی، کارفرمایان هستند که در کنار نظام کارگری و دولت تلاش کرده اند تا امر سه جانبه گرایی محقق شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از زحمات ربیعی که منشاء خدمات موثر بود نیز قدردانی کرد و گفت: وظیفه دارم از سوی این مجموعه از خدمات برادر عزیزم به جمهوری اسلامی ایران تقدیر کنم. همچنین آقای بندپی هم بهزیستی و هم وزارت رفاه را در حد کلان کفایت سرپرستی کرد و وزارتخانه در دوران سرپرستی نیز با آرامش طی مسیر کرد.

شریعتمداری با بیان اینکه وزارت رفاه بزرگترین نهاد اجتماعی کشور است و مسئولیت سنگینی را برعهده دارد اظهار کرد: ترمیم آثار ناشی از آسیب های اجتماعی بر عهده بهزیستی است و سازمان های بیمه گر نیز از مجموعه‌های وابسته به این وزارتخانه هستند. تمام تلاش خود را بکار بسته‌ایم اما هنوز نتوانستیم دیوار بلندی برای رفاه اقشار و توده‌های محروم بسازیم. باید در 40 سالگی انقلاب اسلامی کارنامه مناسبی ارائه کنیم. چند سال قبل مددجویان نهایت با 50 هزار تومان گذران زندگی می‌کردند که امروز به 550 هزار تومان و با احتساب یارانه به حدود 700 هزار تومان برای خانوار پنج نفره تحت پوشش رسیده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دو راهکار توان افزایی اقشار تحت پوشش و پول پاشی اشاره کرد و گفت: باید از هر دو راهکار استفاده شود. هرچند بدون تردید دولت از عهده انجام این امور بر نمی‌آید و با تعامل وحضور شرکای اجتماعی می‌توانیم بر مشکلات فایق آییم.

وی با بیان اینکه باید خدمات اجتماعی دولت محور به خدمات اجتماعی مردم محور تبدیل شود اظهار کرد: امروز عمده صندوق های بازنشستگی توان درآمد زایی ندارند و باید به سمت حل مشکلات صندوق ها برویم. گام هایی در این زمینه برداشته شده که یکی از آنها تأدیه 50 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تامین اجتماعی است که اگر در نیمه دوم سال محقق شود حدود یک سوم بدهی 150 هزار میلیاردی دولت است. با این اقدام گام مناسبی در راستای پایداری صندوق ها برمی‌داریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن درخواست از معاون اول رئیس جمهور برای تسهیل واگذاری صندوق‌های زیان‌ده گفت: سازوکارهایی در حال تدوین است که ارائه خواهد شد. از دولت می‌خواهم همراهی کند تا این مشکل را ظرف دو سه سال حل کنیم که تحرک خوبی ایجاد می‌کند. امروز کارمند دولت، آینده خود را در بازنشستگی می‌داند و دلسرد می‌شوند. باید تکریم نیروی بازنشسته و افزایش انگیزه نیروی کار را مدنظر داشته باشیم. رضایتمندی و افزایش مهارت لازمه کار است. تولید نیروی انسانی با مهارت ضروری است که البته باید آینده مطلوبی داشته باشد.

وی به لطمه خوردن سرمایه‌های اجتماعی در گذشته اشاره و اظهار کرد: امروز وجود این احساس کمرنگ شده است. قدم اول شفافیت است. در کدال سازمان بورس اسامی اعضای هیئت مدیره شرکت‌های شستا و تامین اجتماعی قابل مشاهده است که 80 درصد سرمایه آنها در بورس است؟. این یک مطالبه اجتماعی و عمومی بود که به آن پاسخ دادیم. ما امانتدار مردم هستیم. مردم بلندگویی جز ما ندارند و افتخار می کنیم که بلندگوی فقرا و اولین گوش شنوا برای شنیدن دردها و آلام باشیم.

توزیع «بسته حمایتی» کارمندان با حقوق ماه جاری

شریعتمداری همچنین در حاشیه مراسم معارفه‌اش در وزارت رفاه با بیان اینکه کارگران بخش وسیعی از جامعه هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند گفت: طیف عظیمی از بانوان خوب و ارزشمند کشور تحت عنوان زنان سرپرست خانوار شناخته می‌شوند که قریب به سه میلیون نفر هستند.

وی افزود: در شرایطی که امروز اداره زندگی در طبقات متوسط با درآمد ثابت کار دشواری است، این زنان بار تکفل جامعه را به دوش می‌کشند و حتما باید برنامه‌ریزی‌هایی برای آنها داشته باشیم.

وزیر رفاه با بیان اینکه در شرایط تحریم باید اشتغال موجود را صیانت کنیم گفت: اگر سیاست گذاری های اقتصادی اصلاح و تولید فقر متوقف نشود با مشکل مواجه می شویم. سیاست اقتصادی حامی تولید باید در شرایط تحریم محکمتر و با شدت بیشتری دنبال شود.


وی به ارائه توضیحاتی درباره بسته حمایتی پرداخت و گفت: کار مشترکی با سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه است که شامل حمایت مالی از اقشار با درآمد ثابت است و همچنین حمایت کالایی با حداقل‌های ممکن از مجموعه این اقشار در چند نوبت صورت می‌گیرد. در گام اول ظرف این هفته تمام افراد تحت پوشش‌ نهادهای حمایتی در دستور کارند که از این امکان مطابق 14 نوبتی که قبلا استفاده کرده بودند با جدول جدیدی که رقمی بین 100 تا 300 هزار تومان برای خانوار یک تا پنج نفره را فراهم کرده، بهره مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه این بسته حمایتی، کالایی است اظهار کرد: لیست کالاها متنوع است که دست خانواده‌ها را در انتخاب باز می‌گذارد و در قدم دوم یک برنامه داریم که به‌زودی همراه با حقوق این ماه یا زودتر توسط دولت یا وزارت اقتصاد اجرایی می‌شود. این برنامه شامل پرداخت به کارمندان دولت در بخش‌های مختلف است که به صورت نقدی پرداخت می‌شود. سایر گروه‌های با درآمد کمتر که جزو اقشار حمایت شده تحت پوشش نهادها نیستند، گروه سوم‌اند که طرح مربوط به آنها دو هفته بعد از اجرای طرح در دور اول، اجرا می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که قبلا گفته شده بود افراد زیر سه میلیون تومان حقوق مشمول می‌شوند گفت: خطی در مجلس مشخص شده بود و سازمان برنامه آن خط را در تنظیم این میزان ریالی مورد استفاده قرار داده است. همه آنهایی که از حقوق دولت بهره مند می‌شوند شامل بیمه شدگان، بازنشستگان و سایر گروه‌ها، شناسایی شده‌اند. آثار شرایط اقتصادی موجود را بر بازار کار در دستور جلسه قرار دادیم که با شرکای اجتماعی در این مورد گفت وگو می کنیم.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها