کد خبر: 259237
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۹ ۱۰:۴۹:۰۰
| |

آیت‌الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان:

خصوصی‌سازی از هزینه‌های دولتی می‌کاهد

مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر اینکه خصوصی‌سازی در ایران به یک شعار تبدیل‌شده است، گفت: ریشه اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور تولید است و با ناامیدی کار به‌جایی نمی‌رسد، حقوق را تعدیل کرده و گاهی خبر از حقوق‌هایی می‌دهند که انسان وحشت می‌کند که در اینجا جای بیان آن نیست.

خصوصی‌سازی از هزینه‌های دولتی می‌کاهد
کد خبر: 259237
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۹ ۱۰:۴۹:۰۰

اعتمادآنلاین| آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در جلسه درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، در پاسخ به شبهه‌ای که درباره یکی از فتاوا در برخی از سایت‌ها آمده است، اظهار داشت: درباره فتوایی در باب رضاء بعضی از سایت‌ها متعرض شده و حملاتی کرده‌اند، اینکه اگر مادربزرگ بچه‌ای به آن بچه شیر دهد، مادر اصلی این بچه برای همیشه در آن خانه نامحرم می‌شود.

وی افزود: یا می‌گویند زن و مردی می‌خواستند به مکه بروند و مادربزرگ به آن بچه شیر داده و بعد از بازگشت به او گفته‌اند که مادر اصلی این بچه حرام ابدی شده است، اما ما در این زمینه مطالعه زیادی کرده‌ایم و در این مطالعه به این نتیجه رسیده‌ایم که ادله کافی برای حرمت ابدی نداریم، گناه کسی را ما به گردن نمی‌گیریم، مطالعه می‌کنیم و اگر راه داد فتوا به آن می‌دهیم.

مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: بسیاری از فتوایای مشهور سرچشمه‌اش غالباً احتیاط بوده و برخی جاها نباید از فتوایای مشهور احتیاط کرد، البته این فتوا تازه نبوده و در فتوایای جدید هم ظاهراً این مسئله بیان‌شده است. بر اساس روایتی از پیامبر اکرم(ص) کسی که اقتصاد میانه‌روی داشته باشد هرگز فقیر نمی‌شود، این روایت دارای معنای روشنی بوده و اقتصاد به معنای میانه‌روی است. انسان مؤمنی همیشه باید یک تعادلی را در زندگی خود در نظر بگیرد، اما مشکل زمانی به وجود می‌آید که هزینه‌ها را زیاد کرده و مقروض می‌شود، در حالی‌ که اگر هزینه‌ها را با درآمدها هماهنگ می‌کرد دچار دردسر نمی‌شد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان چرایی پیچیده شدن اقتصاد ایران گفت: دلیل این مسئله این بوده که ما هر چه درآمد داریم در بخش دولتی هزینه می‌شود، افراد مطلع نقل کرده‌اند ژاپن 120 میلیون نفر دارد اما کارمندان آن 300 هزار نفر هستند اما در ایران با جمعیت 80 میلیونی بیش از 2 میلیون کارمند داریم. اگر بخواهیم حقوق‌بگیران را کم کنیم باز مشکل به وجود می‌آید چراکه این افراد بازنشسته حقوق می‌خواهند، تنها راه این است که تولید را بالابرده و افراد را به بخش تولید سوق دهیم، در بخش‌های دولتی هزینه‌ها بیشتر از درآمدها است، اما وقتی خصوصی‌سازی کنیم این مشکل حل می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه خصوصی‌سازی در کشور به یک شعار تبدیل‌شده است، تصریح کرد: مشکل، مشکل تولید است و مشکل تولید هم این بوده که سرمایه کافی نداریم و هر چه داریم را خرج حقوق می‌کنیم و هر چه جلو می‌رویم به‌جایی نمی‌رسیم. ما در کشور نیازمند انقلاب اقتصادی هستیم. ما انقلاب سیاسی و فرهنگی داشته‌ایم اما در زمینه اقتصادی کاری نکرده‌ایم درنتیجه در کشور نیازمند انقلاب اقتصادی هستیم تا مشکلات را به ریشه‌ای حل کنیم.

وی افزود: ریشه اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور تولید است و با ناامیدی کار به‌جایی نمی‌رسد، حقوق را تعدیل کرده و گاهی خبر از حقوق‌هایی می‌دهند که انسان وحشت می‌کند که در اینجا جای بیان آن نیست.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها