شایع‌ترین بیماری گوارشی در ایران چیست؟


کد 142760  |  خبر  |  اجتماعی  |  سلامت  |  1396/07/19

رئیس هیأت مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران مهم‌ترین عوامل آلودگی به میکروب هلیکوباکترپیلوری را عدم رعایت بهداشت، خوردن آب و غذا و دست‌های آلوده دانست.

اعتمادآنلاین- ایرج خسرونیا رئیس هیأت‌مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ورم معده و ورم اثنی‌عشر به دلیل آلودگی به میکروب هلیکوباکترپیلوری را شایع‌ترین بیماری گوارشی دانست که این میکروب بر اثر عدم رعایت بهداشت، خوردن آب و غذای آلوده و دست‌های آلوده از هر فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. حدود 70 درصد از کسانی که ورم معده، ورم اثنی‌عشر، زخم معده و زخم اثنی‌عشر دارند به این میکروب مبتلا هستند.
وی در ادامه به التهاب روده بزرگ اشاره کرد و گفت: «این بیماری به دلیل ناراحتی‌های عصبی، اقتصادی، استرس و اضطراب به وجود می‌آید و فرد از دل‌‌درد، اسهال، استفراغ و نفخ شکم دچار مشکل می‌شود.»
رئیس هیأت‌مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در پاسخ به سلامت غذاهایی که در کشور یا خارج از کشور تولید و وارد می‌شوند، گفت: «اکثر این غذاها، غذای سالمی نیستند و ناسالم‌ترین غذاها فست‌فودها هستند که به خاطر استفاده از روغن سوخته مانده و مواد اولیه ناسالم، بسیاری از افرادی که از آن استفاده می‌کنند به ناراحتی‌های دستگاه گوارش و کبد چرب مبتلا می‌شوند.»
خسرونیا اظهار داشت: «اگر کارخانه‌ها مورد بازدید و بررسی وزارت بهداشت قرار نگیرند، روز به روز به غذای آلوده آنها اضافه می‌شود. هرچند وزارت بهداشت در مواقعی از آنها بازدید به عمل می‌آورد؛ ولی با این وجود در رستوران‌ها، فست‌فودها یا کارخانجات تولیدی غذاها به انواع حشرات آلوده هستند و ممکن است باعت ایجاد بیماری شوند.»

منبع: تابناک
آخرین خبرها