کد خبر: 358024
|
۱۳۹۸/۰۸/۱۵ ۱۳:۰۵:۵۷
| |

دبیر ستاد حقوق بشر در نشست سفرای سازمان همکاری اسلامی:

استراتژی ما ارتقای حقوق بشر بر اساس عقلانیت اسلامی است

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: غربیان معتقدند حقوق بشر اگر سکولار و لیبرال نباشد، اساساً حقوق بشر نیست، اما استراتژی ما ارتقای حقوق بشر بر اساس عقلانیت اسلامی است.

استراتژی ما ارتقای حقوق بشر بر اساس عقلانیت اسلامی است
کد خبر: 358024
|
۱۳۹۸/۰۸/۱۵ ۱۳:۰۵:۵۷

اعتمادآنلاین| محمدجواد لاریجانی در جمع سفرای سازمان همکاری اسلامی در محل سازمان ملل متحد بحث و تبادل نظر کردند.

در این نشست که به ریاست سفیر پاکستان برگزار شد، موضوعاتی نظیر بررسی دوره‌ای جهانی موسوم به «یو پی آر» و لزوم تقویت آن، ریشه و اساس حقوق بشر در اندیشه اسلامی و تبلور آن در عملکرد ایران پس از انقلاب اسلامی، پیشرفت‌های ایران در حوزه حقوق بشر به ویژه در زمینه بهداشت و شکاف بین حقوق بشر مبتنی بر عقلانیت اسلامی و حقوق بشر غربی مبتنی بر سکولاریسم و لیبرالیسم، مورد بحث قرار گرفت.

دبیر ستاد حقوق بشر ضمن اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مانند حق بهداشت و حقوق زنان، مهم ترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران طی 40 سال گذشته را ساختار اجتماعی جدید دانست و بیان کرد: دستاورد اصلی ما طی سالیان گذشته دموکراسی بوده است. جمهوری اسلامی ایران معتقد بر حفاظت و صیانت از آراء مردم است و کشور مملو از آراء و نظرات متفاوت است که نشانگر سطح بالای دموکراسی می باشد.

لاریجانی در ادامه گفت: حقوق بشر باید بر اساس فرهنگ کشورها و مبتنی بر حقوق مردمان بومی باشد. غربیان این مهم را بد می دانند و معتقدند که حقوق بشر اگر سکولار و لیبرال نباشد، اساساً حقوق بشر نیست. لیکن استراتژی ما ارتقای حقوق بشر براساس عقلانیت اسلامی است.

او در خاتمه تلاش برای سکولار کردن اسناد به تصویب رسیده در سازمان همکاری اسلامی را مورد نقد قرار داد و بر لزوم استفاده از مفاهیم و اندیشه های اسلامی در اسناد سازمان همکاری اسلامی تاکید ورزید.

پس از اتمام سخنان لاریجانی، نمایندگان عراق، لبنان و افغانستان سخنانی را ایراد کردند.

نماینده عراق ضمن تقدیر از تلاش‌ها و تحولات ایران در زمینه حقوق بشر، بر لزوم حفظ ارزش‌ها و باورها تاکید ورزید.

نماینده لبنان، ضمن اشاره به این موضوع که ایران نمونه بارز کشوری است که به ادغام مذهب، دموکراسی و توسعه اجتماعی مبادرت ورزیده، بر تغییر موضع کشورهای اسلامی از حالت تدافعی به حالت کنشگرانه تاکید داشته است.

نماینده افغانستان نیز ارتقای استانداردهای حقوق بشری در ایران را مرهون داخلی سازی حقوق بشر و تکیه بر فرهنگ و ارزش ها دانست.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها