کد خبر: 451085
|
۱۳۹۹/۰۹/۲۰ ۰۶:۰۷:۲۰
| |

یک دیپلمات پیشین ایران در افغانستان:

راه آهن خواف – هرات، اقدامی در جهت همگرایی منطقه‌ای است

محسن روحی صفت، دیپلمات پیشین کشورمان در افغانستان راه اندازی راه آهن خواف – هرات را همگرایی منطقه‌ای و اقدامی استراتژیک عنوان کرد.

راه آهن خواف – هرات، اقدامی در جهت همگرایی منطقه‌ای است
کد خبر: 451085
|
۱۳۹۹/۰۹/۲۰ ۰۶:۰۷:۲۰

اعتمادآنلاین| محسن روحی صفت، دیپلمات پیشین ایران در افغانستان درباره مزیت های افتتاح راه آهن خواف به هرات گفت: اصلی ترین موضوع در این پروژه اتصال افغانستان به دریا از طریق این راه آهن است. زیرا این کشور محصور در خشکی بوده و هیچ گونه اتصالی به دریا ندارد.

وی با تاکید بر اینکه راه آهن خواف - هرات برای افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: کشور افغانستان به دلیل محدودیت دسترسی به خارج تحت یک سری فشارها قرار داشته و با این دسترسی که از طریق راه آهن ایجاد شده می تواند به راحتی با چین و یا اتحادیه اروپا ارتباط داشته باشد.

معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت خارجه اظهار کرد: طی 20 سال گذشته جلسات، سمینارها و کنفرانس های متعددی در سطح جهانی برگزار شد تا راهی بیابند که افغانستان از محصور بودن در خشکی در آید. علی رغم تمام این کنفرانس ها که در دهلی، ژنو، ژاپن، پاکستان و ... برگزار شد هیچ کدام نتوانستند کار اساسی برای افغانستان در این زمینه انجام دهند.

روحی صفت با اشاره به اینکه طول خط آهن خواف - هرات 140 کیلومتر می باشد گفت: افغانستان از این طریق می تواند هم به مسیر راه آهن بندرعباس و از طرف دیگر از طریق تبریز به ترکیه هم متصل شود و این اقدام نوعی همگرایی منطقه ای محسوب می شود و با توجه به اینکه قرارداد سه جانبه ای هم در مورد چابهار میان ایران، هند و افغانستان به امضا رسیده بود تا حدودی هند هم در این مسئله شریک است. به عبارتی کالاها از طریق هند به چابهار رسیده و سپس از طریق خط ریلی جابجا می شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از هزینه های ما نیز در زمینه صادرات کاهش پیدا می کند گفت: پیش از این شاهد بودیم که حدود 1000 کامیون در مرز دوغارون در صف هستند برای اینکه از کشور خارج و یا وارد شوند اما با این اقدام تا حدود زیادی این مشکلات حل می‌شود.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد مسئله دیگر برای ما نقش ترانزیتی این خط آهن است که بسیاری از کالاها از طریق چین به هرات رسیده و بعد به خاف و نهایتا هم وارد کشور می شود. همچنین ترکیه می تواند از این طریق کالاها را جابجا کند. در واقع دسترسی ترانزیتی ما بیشتر از گذشته خواهد بود. مسئله جابجایی مسافر هم می تواند از این طریق انجام شود.

روحی صفت در ادامه اظهار کرد: این مسیر راه آهن می تواند ادامه یافته و به مزار شریف هم برسد. البته مذاکرات مقدماتی برای ادامه خط راه آهن از هرات به مزار شریف هم انجام شده که همان جاده ابریشم معروف از این طریق احیا می شود. این مسئله پیش از این در سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) نیز مصوب شده است.

وی در پایان اظهار کرد: با توجه به پیش بینی جابجایی سه میلیون تن بار از این طریق می توانیم بگوییم که اقدام صورت گرفته یک اقدام اساسی و استراتژیک در درازمدت است که می تواند هم برای ایران و هم کشورهای همسایه مفید باشد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها