کد خبر: 457555
|
۱۳۹۹/۱۰/۲۰ ۱۳:۰۱:۰۴
| |

مذاکرات صلح افغانستان امروز از سر گرفته می شود

جدیدترین دور مذاکرات صلح بین طالبان و دولت کابل که در روزهای اخیر در قطر کلید خورده بود، به خاطر بروز نگرانی‌ها از افزایش اخیر خشونت در سراسر افغانستان به امروز (شنبه) موکول شد.

مذاکرات صلح افغانستان امروز از سر گرفته می شود
کد خبر: 457555
|
۱۳۹۹/۱۰/۲۰ ۱۳:۰۱:۰۴

اعتمادآنلاین| مذاکرات صلح که با حضور نمایندگانی از طالبان و دولت کابل در قطر روز سه شنبه از سر گرفته شد، به امروز موکول شد و یکی از دلایل این تعویق، حضور مذاکره کننده ارشد طالبان در پاکستان اعلام شده است.

یکی از مقام‌های دفاعی ارشد آمریکا نیز در پاکستان بود و روز جمعه با رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور دیدار داشت. بر اساس بیانیه سفارت آمریکا در پاکستان، در نشست بین دیوید هلوی، دستیار موقت وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت هند-پاسیفیک و رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان بر ضرورت فوری کاهش خشونت در افغانستان تاکید شد.

در این بیانیه همچنین آمده است: هر دو طرف بر فوریت کاهش خشونت و از سرگیری مذاکرات معنادار بین طالبان و دولت کابل تاکید کردند.

هلوی همچنین به ژنرال ساحر شمشاد میرزا، رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان نیز گفت که واشنگتن به همکاری امنیتی مشترک طولانی مدت با اسلام آباد متعهد است و می‌خواهد همکاری در زمینه مقابله با تروریسم بین دو کشور تقویت شود.

پاکستان بر طالبان نفوذ فوق‌العاده‌ای دارد و در حضور این گروه شبه نظامی در مذاکرات نقش کلیدی ایفا کرده است. اسلام آباد بارها و بارها خواستار کاهش خشونت شده و این را هم گفته که درگیری‌ها باید از سوی دولت کابل هم کم شود.

ملا عبدالغنی برادر، رهبر طالبان و ملا حکیم، مذاکره کننده ارشد طالبان تا روز چهارشنبه در پاکستان بودند اما اطلاعاتی درباره علت حضورشان در این کشور اعلام نشده است. شورای رهبری طالبان در کویته، واقع در جنوب شرق پاکستان است.

زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان نیز به دو طرف درباره از بین رفتن فرصت صلح هشدار داد و بر کاهش خشونتی که می‌تواند به آتش بس منجر شود، تاکید کرده است.

به گفته یکی از مقام‌های طالبان، این گروه به دولت کابل اعتمادی ندارد.

محمد نعیم، سخنگوی طالبان نیز هرگونه آتش بس سریع را رد کرد و گفت: دستورکار برای گفتگو در قطر هنوز نهایی نشده است. هیچ زمان مشخصی برای تصمیم گیری درباره آتش بس تعیین نشده است.

تحلیلگران می‌گویند،‌ در حالیکه دولت کابل آتش بس را اولویت می‌داند، طالبان به دنبال این است تا بداند افغانستان پس از جنگ چه شکلی است و توافق اشتراک قدرت به چه صورت است. مذاکرات صلح یک نقشه راه برای افغانستان پس از جنگ است ک در آن، طالبان، نقش سیاسی خواهد داشت.

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نیز در روزهای گذشته تشکیل دولت موقت با حضور طالبان را رد کرده است. غنی همچنین در خلال سفر خلیلزاد به کابل که اخیرا روی داد، با وی دیدار نکرد.

مشاور سابق دولت کابل و تحلیلگر سیاسی نیز گفت: مزیت یک ساختار دولت ائتلافی شامل طالبان این است که آنها می‌توانند به گفتگوها در چارچوب ساختاری برای تغییر قوه‌های مجریه، مقننه و قضاییه افغانستان ادامه دهند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها