کد خبر: 469107
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۳ ۱۷:۳۷:۲۴
| |

کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

برخی رفتارهای پرخطر از جمله استفاده از هندزفری و گوش کردن صدای بلند با هدست می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کند

سهیلا اسدی کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سومین روز ماه مارس هر سال از سوی سازمان جهانی بهداشت که امسال مصادف با 13 اسفند شده است به عنوان روز جهانی شنوایی نامگذاری شده اظهار کرد: «مراقبت شنوایی برای همه (غربالگری، توانبخشی، ارتباط موثر)» شعار محوری این روز است.

برخی رفتارهای پرخطر از جمله استفاده از هندزفری و گوش کردن صدای بلند با هدست می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کند
کد خبر: 469107
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۳ ۱۷:۳۷:۲۴

اعتمادآنلاین| کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تنها موضوع ارثی بودن کم شنوایی نیست که مشکلات جبران ناپذیری را برای افراد ایجاد می کند؛ بلکه برخی رفتارهای پرخطر از جمله استفاده از هندزفری و گوش کردن صدای بلند با هدست نیز می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کند.

دکتر سهیلا اسدی با بیان اینکه سومین روز ماه مارس هر سال از سوی سازمان جهانی بهداشت که امسال مصادف با 13 اسفند شده است به عنوان روز جهانی شنوایی نامگذاری شده اظهار کرد: «مراقبت شنوایی برای همه (غربالگری، توانبخشی، ارتباط موثر)» شعار محوری این روز است.

وی با بیان اینکه شمار افراد دچار کم شنوایی به سرعت در حال افزایش است گفت: بسیاری از موارد کم شنوایی از طریق مداخله به موقع قابل پیشگیری هستند.

کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بهترین زمان طلایی برای تست غربالگری شنوایی نوزادان تا یکماه پس از تولد است، گفت: بهترین زمان طلایی برای تست های تشخیصی تا سه ماه و انجام مداخله های درمانی تا شش ماه است.

اسدی با تاکید بر اینکه بسیاری از موارد کم شنوایی قابل پیشگیری است، یادآور شد: گوش کردن موسیقی با صدای بلند با هدست، هدفون و هندزفری و یا استفاده طولانی مدت موجب صدمه برگشت ناپذیر به شنوایی می شود.

وی با تاکید بر اینکه هرگز برای تمیز کردن مجرای شنوایی از گوش پاک کن و یا دیگر اجسام خارجی استفاده نشود، گفت: در صورت احساس درد در گوش ها از درمان های خانگی مثل ریختن روغن یا مایعات غیر استریل و یا دمیدن دود (سیگار و ...) در گوش ها خودداری شود.

اسدی خاطرنشان کرد: تنها موضوع ارثی بودن کم شنوایی نیست که مشکلات جبران ناپذیری را برای افراد ایجاد می کند؛ بلکه برخی رفتارهای پرخطر از جمله استفاده از هندزفری و گوش کردن صدای بلند با هدست نیز می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کند.

کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اجرای طرح غربالگری نوزادان و تشخیص به هنگام در کودکان سه تا پنج ساله را از برنامه های این معاونت دانست و افزود: در نیم سال اول سال جاری بیش از 9000 نوزاد در گیلان غربالگری شدند که از این تعداد 21 نوزاد برای انجام مداخلات درمانی ارجاع و معرفی شدند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها