کد خبر: 483941
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۸ ۱۳:۰۱:۳۸
| |

نقدینگی به سمت کدام بازارها رفته است؟

یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان اینکه سال گذشته روزانه بالغ بر 2500 میلیارد تومان نقدینگی خلق شد، گفت: در حال حاضر نقدینگی موجود در اقتصاد به سمت بازار رمزارزها و سپرده گذاری بلند مدت در بانک‌ها رفته است‌.

نقدینگی به سمت کدام بازارها رفته است؟
کد خبر: 483941
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۸ ۱۳:۰۱:۳۸

اعتمادآنلاین| وحید شقاقی اظهار کرد: در اقتصاد ایران طی سال گذشته روزانه بالغ بر 2500 میلیارد تومان نقدینگی به کشور پمپاژ شده است که آمارهای بانک مرکزی نشان از ثبت بالاترین حجم نقدینگی در طول شش دهه اقتصاد ایران در سال گذشته دارد. زمانی که چنین رشد فزاینده در نقدینگی، کاهش قدرت خرید مردم و نااطمینانی نسبت به آینده اقتصادی وجود دارد، مردم سعی می‌کنند تا مازاد درآمد مصرفی خود را به سمت بازارها هدایت کنند.


به گزارش ایسنا، وی افزود: پیش از این در ایران چهار بازار دارایی سنتی چون طلا، ارز، خودرو و مسکن وجود داشت اما از اواسط سال 1398 بازار سرمایه هم به‌عنوان یکی از بازارهای دارایی مطرح شد که اگر این بازار وجود نداشت، نقدینگی به سمت سایر بازارها هدایت می‌شد.

این تحلیلگر اقتصادی عامل تورم را منشا رشد نقدینگی دانست و گفت: تا زمانی که نقدینگی در کشور بالا باشد، به دلیل نااطمینانی‌ها در اقتصاد این نقدینگی‌ها به سمت بازار سرمایه و دارایی‌ها می‌رود. بازار سرمایه در کوتاه مدت توانسته است مقداری رشد قیمت در بازارهای موازی چون طلا، ارز و ..‌ را کنترل کند اما رشد حباب گونه قیمت سهام‌ها در بازار سرمایه، اقتصاد ایران را درگیر مشکلات کرد.

شقاقی گفت: اکنون بیش از 3000 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی داریم که اگر میانگین رشد نقدینگی هم 30 درصد باشد، در مجموع سال گذشته بالغ بر 900 هزار میلیارد تومان به نقدینگی سال 1398 اضافه شده است‌. اگر این مبلغ به 365 روز تقسیم کنید، به رقمی بالای 2000 میلیارد تومان می‌رسید.

طبق گفته شقاقی، اگر بازار سرمایه نبود، اکنون قیمت دلار از 32 هزار تومان هم فراتر می‌رفت.

وی بیان کرد که اکنون حجم نقدینگی به سمت بازار رمز ارزها و سپرده گذاری بلند مدت در سیستم بانکی رفته است. ریشه افزایش قیمت‌ها در بازار دارایی‌ها از رشد نقدینگی حاصل می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: زمانی که پیش بینی پذیری اقتصاد کاهش پیدا می‌کند، در پی آن یکی از بازارهای دارایی متلاطم می‌شود. اکنون اقتصاد ایران دارای شش بازار دارایی چون بازار سرمایه، طلا، دلار، خودرو، مسکن و رمزارزها است و برای کاهش قیمت‌ها در این بازارها باید مانع افزایش نقدینگی شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها