کد خبر: 493735
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ ۱۱:۰۸:۲۱
| |

رییس شورای تامین دام کشور مطرح کرد:

کشتار زودهنگام دام به علت کمبود نقدینگی و نبود علوفه

منصور پوریان، رییس شورای تامین دام گفت: اکنون بره شیری یا بره تازه از شیرگرفته شده روانه کشتارگاه می شود درحالی که بره باید پس از گرفتن از شیر،  وارد فرایند پرواربندی شود تا به وزن 36 کیلوگرم یعنی گوشت برسد.

کشتار زودهنگام دام به علت کمبود نقدینگی و نبود علوفه
کد خبر: 493735
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ ۱۱:۰۸:۲۱

اعتمادآنلاین| رییس شورای تامین دام کشور با تاکید براینکه صنعت دامپروری کشور نیازمند نقدینگی است، گفت: اکنون تولیدکنندگان با کمبود جدی نقدینگی و علوفه دامی روبرو هستند که همین امر باعث شده تا دام‌ها، زودهنگام روانه کشتارگاه شوند.

به گزارش ایرنا، «منصور پوریان» افزود: اکنون طبق آمار جمعیت دام سبک کشور حدود 70 میلیون راس است که وضعیت خوبی را نشان می دهد، اما تولیدکنندگان ما برای تامین علوفه و نگهداری دام شرایط سختی را دارند.

رییس شورای تامین دام کشور اظهارداشت: هزینه تمام شده تولید از جمله علوفه دامی بالاست، از سوی دیگر بازار داخلی به دلایل مختلف از جمله شرایط اقتصادی و تورم پاسخگوی مشکلات دامداران نیست و آنچه دامدار تولید و عرضه می کند، تفاوت قیمتی زیادی وجود دارد.

وی تصریح کرد: مسائل خشکسالی و کمبود علوفه فشار حداکثری روی دامداران دارد بنابراین تولیدکننده تلاش می کند برای رفعع این معضل دام خود را زودهنگام روانه کشتارگاه ها کند.

رییس شورای تامین دام گفت: اکنون بره شیری یا بره تازه از شیرگرفته شده روانه کشتارگاه می شود درحالی که بره باید پس از گرفتن از شیر، وارد فرایند پرواربندی شود تا به وزن 36 کیلوگرم یعنی گوشت برسد.

وی با بیان اینکه اکنون دام شیری پایه کشور روانه کشتارگاه ها می‌شود، افزود: ادامه این روند نگران کننده است زیرا ممکن است در ماه های آتی با کمبود تولید روبرو شویم.

پوریان کاهش مصرف بازار داخلی و پایین بودن قدرت خرید مردم را از دیگر عوامل برشمرد و افزود: با توجه به جمعیت دام سبک کشور در زمستان، پاییز و بهار، در شرایط کرونایی، 50 درصد واحدهای پرمصرف گوشت قرمز تعطیل بودند که همین نیز در کاهش مصرف تاثیر داشته است.

رییس شورای تامین دام کشور اضافه کرد: نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز یک میلیون تن است که سال گذشته بیش از 800 هزارتن تولید شد که با توجه به کاهش مصرف واحدهای پرمصرف و حتی خانگی بازار گوشت، نامتعادل بود.

وی از دیگر مشکلات عمده تولیدکنندگان گوشت قرمز، کمبود نقدینگی، ممنوعیت صادرات و محدود کردن تولیدکنندگان به بازار داخلی دانست و افزود: ما فقط تولید کننده را محدود به بازار داخلی کردیم و در حالی امتیاز صادرات را از تولیدکننده گرفته ایم که بخش عمده مشکلات می تواند از بازار صادراتی مرتفع شود.

رییس شورای تامین دام با بیان اینکه یکی از راهکارها حمایت از تولیدکننده داخلی است، گفت: با توجه به خشکسالی شدید امسال، تنها راهکارتزریق نقدینگی به صورت مستقیم به دامداری های گوشتی و شیری، آزادسازی صادرات دام زنده یا گوشت قرمز و ارایه تسهیلات کم بهره است تا بازار دام زنده و گوشت قرمز از رکود خارج شود و تولید به حیات خود ادامه بدهد.

وی ادامه داد: کل سیاست های تولید گوشت کشور را به واردات نهاده ها و تخصیص ارز وصل کرده ایم به طوری که تمامی سیاست های دو تا سه سال اخیر نتوانستند به تولید کمک کنند.

پوریان خواست کرد برای صنعت دامداری و دامپروری کشور تدبیری اندیشیده شود و تولیدکنندگان با خرید حمایتی گوشت، تزریق نقدینگی و رفع ممنوعیت صادرات مورد حمایت جدی قرار گیرند.

به گزارش ایرنا، طبق آمارها نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز نزدیک یک میلیون تن است که بیش از 800 هزارتن آن در داخل کشور و کمتر از 10 درصد نیاز از محل واردات تامین می‌شود.

با این وجود قیمت گوشت قرمز در بازار ایران متغیر است به طوری که اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی در بازار خرده فروشی ها به شکل تفکیکی بین 120 هزار تا 200 هزارتومان به فروش می رسد.

ستاد تنظیم بازار در 19 آبان ماه سال 99، برای متعادل سازی بازار گوشت قرمز در بخشنامه ای، تامین و تنظیم بازار گوشت قرمز تا مرحله عمده‌فروشی را به وزارت جهاد کشاورزی محول کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها