بلینکن، وزیر خارجه آمریکا:

در حال نزدیک شدن به نقطه ای هستیم که بازگشت به برجام فایده‌ای ندارد

آنتونی بلینکن که به برلین سفر کرده است در یک کنفرانس خبری مشترک با هایکو ماس، همتای آلمانی خود، گفت: «من نمی‌خواهم تاریخی در این زمینه تعیین کنم ولی داریم به نقطه‌ای نزدیکتر می‌شویم که بازگشت به برجام آن منافعی که از این توافق انتظار می‌رود را برآورده نمی‌کند».

در حال نزدیک شدن به نقطه ای هستیم که بازگشت به برجام فایده‌ای ندارد
کد خبر: 513446
|
۱۴۰۰/۰۶/۱۸ ۰۷:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا گفته دولت کشورش دارد به این نقطه نزدیک‌تر می‌شود که توافق هسته‌ای با ایران را رها کند.

به گزارش «انتخاب»؛ آنتونی بلینکن که به برلین سفر کرده است در یک کنفرانس خبری مشترک با هایکو ماس، همتای آلمانی خود، گفت: «من نمی‌خواهم تاریخی در این زمینه تعیین کنم ولی داریم به نقطه‌ای نزدیکتر می‌شویم که بازگشت به برجام آن منافعی که از این توافق انتظار می‌رود را برآورده نمی‌کند».

وی ادامه داد: «ما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم ولی داریم به آن نزدیک می‌شویم و به همین دلیل هم هست که به صراحت گفته‌ایم که توانایی بازگشت دوجانبه به برجام برای مدت نامعلوم، پایدار نیست.»

اظهارات وزیر خارجه آمریکا یک روز پس از انتشار گزارش تندوتیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد ضعیف شدن نظارت این نهاد بر برنامه هسته‌ای ایران بیان می‌شود.

آژانس در گزارش خود ایران را متهم کرده که فعالیت‌های آژانس و بازرسان آن در کشور را «به طور جدی» تضعیف کرده است.

در این گزارش با اشاره به این‌که «ایران هنوز توضیحات لازم را در مورد ذرات اورانیوم به‌دست آمده در سایت‌های اعلام نشده خود نداده است»، آمده که حجم اورانیوم ایران با غنای 20 درصد اکنون به 84 کیلوگرم و میزان اورانیوم غنی شده آن در سطح 60 درصد به 10 کیلوگرم افزایش یافته است.

او پیش‌تر هم درباره از دست رفتن فرصت گفت‌وگو هشدار داده بود.

وزیر خارجه آمریکا بار دیگر در جمع خبرنگاران درآلمان تاکید کرده که بعد از انتشار گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره گسترش فعالیت‌های هسته‌ای ایران زمان برای بازگشت به برجام از دست می‌رود.

«هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان هم در این نشست خبری در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره واکنش برلین به اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران مبنی بر اینکه بازگشت به مذاکرات وین ممکن است دو تا سه ماه به طول بینجامد گفت که این زمان، خیلی طولانی است.او از پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تروئیکای اروپا قصد دارند در نشست آتی شورای حکام آژانس اتمی اقدام به صدور قطعنامه ضد ایرانی کنند یا خیر طفره رفت.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها