9/23/2021
پنج شنبه، ۰۱ مهر ۱۴۰۰
چرا ماهی گران شده است؟
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی ماهیان سردابی پاسخ داد:

چرا ماهی گران شده است؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی ماهیان سردابی کشور، خشکسالی، کاهش تولید، افزایش قیمت خوراک، حذف ارز ترجیحی تخم چشم زده ماهی، افزایش صادرات و بالارفتن تقاضای خرید مردم در هفته های اخیر را دلایل افزایش قیمت ماهی قزل آلا و سالمون دانست.

اعتمادآنلاین| آرش نبی زاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه امسال خشکسالی، کاهش تولید و افزایش قیمت نهاده ها منجر به افزایش هزینه های تولید ماهی از جمله قزل آلا شده است، گفت: افزایش قیمت نهاده ها و خوراک ماهی بیشترین تاثیر را در قیمتها گذاشته است، زیرا 60 تا 70 درصد قیمت تمام شده ماهی قیمت خوراک است.

 

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: همچنین سال گذشته ارز تخم چشم زده ماهی حذف شد و تولیدکنندگان با افزایش 4 تا 5 برابری قیمت بچه ماهی مواجه شدند. یعنی بچه ماهی که قیمت یک گرم آن 500 تومان بود به 2000 تومان رسید.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی ماهیان سردابی کشور اضافه کرد: ماهی قزل آلا و سالمون در یک ماه اخیر افزایش قیمت داشته است و انتظار داریم که در نیمه دوم سال باز هم افزایش داشته باشد. در حال حاضر نیز قیمت عمده فروشی ماهی قزل آلا در بازار تهران64 تا 65 هزارتومان و در بازار خرده فروشی حدود 75 تا 77 هزارتومان است. این عدد در استان هایی که تولید کم است 10 تا 15 درصد بالاتر است. همچنین قیمت عمده ماهی سالمون نیز به دلیل افزایش درخواست صادرات از حدود 67 تا 68 هزارتومان به74 رسیده است.

 

وی در ادامه گفت: البته این ارقام نشان دهنده گرانفروشی نیست بلکه قیمت واقعی ماهی است.

 

نبی زاده در بخش دیگری از صحبت هایش افزایش تقاضای خرید ماهی در نیمه دوم سال را یکی دیگر از عوامل افزایش قیمتها دانست و گفت: مردم در نیمه دوم سال بیشتر ماهی می خرند و این فرهنگ غلط نیز جا افتاده که باید مصرف در این بازه سال بیشتر شود. در حالی که ماهی مختص به فصل خاصی نیست و باید در تمام فصول استفاده شود.

 

وی در پاسخ به اینکه افزایش قیمت ماهی قزل آلا تا 75هزارتومان دست مصرف کننده را در خرید این کالای پروتیینی کوتاه می کند و این قیمت ها قرار است تا کجا بالا رود، اظهار کرد: تولیدکنندگان ماهیان سردابی با توجه به سرمایه گذاری که در این بخش دارند بایستی 20 تا 25درصد سود کسب کنند اما در سال گذشته این سود کمتر از 8 درصد بوده است. اگر سود کم باشد تولید صرفه اقتصادی ندارد و تولیدکننده عملا دست از تولید برمی دارد. به بیان دیگر ظرفیت تولید قزل آلا در کشور در سال 230 هزارتن است که از این عدد فقط 120 هزارتن آن امسال تولید شده است. این یعنی تولیدکنندگان رغبت تولید را از دست داده اند. در حقیقت نمی توان تولید کننده را مجبور کرد با افزایش هزینه ها کنار بیاید ولی از سود منطقی خود بگذرد.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی ماهیان سردابی کشور افزود: اینکه سطح رفاه در جامعه پایین است تقصیر تولیدکننده نیست. دولت باید این مشکل را حل کند. متاسفانه این پایین بودن سطح رفاه منجر به کاهش میل و رغبت مردم برای خرید و مصرف ماهی شده است.

 

وی در پایان به آمار تولید ماهی قزل آلا اشاره کرد وگفت: سال گذشته که شرایط تولید بهتر بود 145هزارتن ماهی قزل آلا تولید کردیم. امسال به دلیل خشکسالی این عدد به حدود 120 هزارتن رسیده است. یعنی تولیدات ماهی قزل آلا نسبت به سال قبل حدود 15 تا 20 هزارتن کاهش پیدا کرده است.

اعتمادآنلاین را در تلگرام دنبال کنید: https://t.me/EtemadOnline
موضوعات مرتبط
دیدگاه ها