ویتامین D مکمل واکسن کرونا؟
سید حمید سجادی، محقق برجسته ایرانی و عضو فرهنگستان علومپزشکی به خبرگزاری صداوسیما میگوید: «تمام کسانی که در «آی سی یو» بستری بوده و ویتامین «دی» زیر 20 داشتهاند، فوت کردهاند. در حالی که این میزان اگر بین 25 تا 40 باشد شدت بیماری کمتر و هرچه به سمت 40 نزدیکتر میشویم وضعیت بیمار بهتر است».
اعتمادآنلاین پروفسور سجادی در حالی این موضوع را مطرح میکند که سازمان جهانی بهداشت تا به حال چیزی به صراحت ومشابه آن نگفته و محققان اروپایی، کانادایی و ژاپنی پرونده 400 هزار بیمار را بررسی کردهاند و به نقل از ایندیپندنت معتقدند که مدرک قابل تاملی در تایید این فرضیه که میزان بالاتر ویتامین دی، باعث مبتلا نشدن به کرونا میشود، ندارند.
به گزارش روزنامه خراسان اما مقالهای در مجله پزشکی لنست هم حاکی از آن است که مکملهای ویتامین دی میتواند احتمال ایجاد عفونتهای تنفسی، به ویژه در گروههای دچار کمبود ویتامین دی را کاهش دهد، اما آزمایشهای تصادفی ،نتایجی قطعی در اثبات این فرضیه، به دست نداده است. علاوه بر آن، این ویتامین محلول در چربی و جزو ویتامینهایی است که دریافت بیش از حد آن(سطح بالای 150 نانوگرم بر میلی لیتر)، منجر به مسمومیت و عوارض خطرناک برای فرد میشود.
در دسترسترین منابع گیاهی و حیوانی ویتامین دی
از منابع حیوانی این ویتامین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- زرده تخم مرغ| زرده یک تخم مرغ معمولی حاوی 37 واحد ویتامین D یا 5 درصد میزان توصیه شده روزانه است.
2- شیر گاو| عموما در یک فنجان( 237 میلی لیتر) حاوی 115تا130 واحد ویتامین D یا به عبارتی 15 تا 22 درصد میزان توصیه شده روزانه است.
3- ماهی تن| یک قوطی کنسرو ماهیتن سبک در هر 100 گرم 268 واحد ویتامین D دارد که 34 درصد میزان توصیه شده روزانه است.
و از منابع گیاهی میتوان به 2 مورد اشاره کرد:
1- قارچ| (در هر 100 گرم قارچ حدود 2300 واحد ویتامین دی)
2- غلات و جودوسر| نصف فنجان (78 گرم) از این غذاها میتواند 54 تا 136 واحد ویتامین D تا 17درصد میزان توصیه شده روزانه را تامین کند.
دیدگاه تان را بنویسید