کد خبر: 520869
|
۱۴۰۰/۰۸/۱۱ ۲۲:۰۱:۰۰
| |

گفت‌وگوی گانتز و آستین درباره مقابله با ایران

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و وزیر دفاع آمریکا روز سه‌شنبه تلفنی درباره مقابله با ایران گفت‌وگو کردند.

گفت‌وگوی گانتز و آستین درباره مقابله با ایران
کد خبر: 520869
|
۱۴۰۰/۰۸/۱۱ ۲۲:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه تلفنی با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا گفت‌وگو کرد.

به گزارش فارس، گانتز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «من گفت‌وگوی مهمی با دوست و شریکم، آستین، درباره هماهنگی آمریکا-اسرائیل در تقابل با استقرار منطقه‌ای و بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران داشتم».

وی در ادامه نوشت: «ما توافق کردیم تا به زودی دیدار کرده تا به تعمیق مذاکرات درباره موضوع راهبردی و همکاری نظامی بپردازیم».

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در حالی از بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران سخن به میان می‌آورد که این رژیم تنها دارنده تسلیحات اتمی در منطقه غرب آسیا به شمار می‌آید.

از سوی دیگر، آمریکا دارای بزرگترین و به‌روزترین زرادخانه هسته‌ای در جهان بوده و در این زرادخانه صدها کلاهک هسته‌ای نگهداری می‌شود.

همچنین رژیم صهیونیستی تا کنون از امضای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی خودداری می‌ورزد و به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه بازرسی از تاسیسات خود را نمی‌دهد.

بر اساس برخی برآوردها، رژیم صهیونیستی دست کم 90 کلاهک هسته‌ای در زرادخانه خود داشته و مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت 200 کلاهک هسته‌ای دیگر را نیز دارد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند،‌اتهامی که ایران قویاً آن را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال 2015 به توافقی با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تا کنون 6 دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستن گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعداز گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن 5 گام برای کاهش تعهدات، سرانجام 15 دی‌ماه 1398 اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها