کد خبر: 499900
|
۱۴۰۰/۰۴/۰۷ ۱۴:۳۱:۵۲
| |

بحران آب و هوایی؛ شهرهای ساحلی با خطر زیر آب رفتن مواجه اند

براساس گزارش جدید یک کمیته مشاور علمی آب وهوایی وابسته به سازمان ملل متحد، بزرگترین شهرهای ساحلی جهان با خطر ناپدیدی به دلیل تغییرات آب و هوایی مواجه اند.

بحران آب و هوایی؛ شهرهای ساحلی با خطر زیر آب رفتن مواجه اند
کد خبر: 499900
|
۱۴۰۰/۰۴/۰۷ ۱۴:۳۱:۵۲

اعتمادآنلاین| در پیش نویس گزارش منتشر نشده ای که به طور اختصاصی به رویت خبرگزاری فرانسه رسیده فاش شده است که افزایش سطح دریاها می تواند بر زندگی صدها میلیون نفر از ساکنان مناطق شهری تا سال 2050 تاثیر بگذارد.

به گزارش ایرنا، با گرم شدن زمین و آب شدن یخ ها، دریاها نقشه آینده جهان را ترسیم خواهند کرد و بسیاری از مجبور به رانده شدن از خانه وکاشانه خود خواهد کرد. در نهایت این که دانشمندان پیش بینی کرده اند که برخی از شهرها مجبور خواهند شد به دلیل سیل خالی از سکنه شوند.

در این گزارش که از سوی تارنمای یورونیوز بازنشر شده آمده است: بسیاری از شهرهای بزرگ جهان از جمله بمبئی، جاکارتا، نیویورک، توکیو، لاگوس، شانگهای، میامی و داکا در معرض خطر قرار دارند.

دانشمندان آب هوایی سازمان ملل پیش بینی می کنند که حتی اگر گرم شدن جهانی همان طوری که در توافق آب و هوایی پاریس 2015 توافق شد، زیر 2 درجه سانتیگراد باقی بماند سطح دریاها 60 سانتیگراد تا پایان قرن بالاتر خواهد آمد. این اتفاق طبیعی می تواند با افزایش گرمای زمین همراه شود که به معنای آن خواهد بود که مناطقی از زمین که اکنون 300 میلیون نفر در آنها سکنی دارند تا سال 2050 در مقابل سیل آسیب پذیر خواهند بود.

شهرهایی مانند جاکارتا و ونیز تاکنون زیر آب رفته اند و این در حالی است که جزایری در منطقه اقیانوس آرام در معرض ناپدیدی زیر امواج قرار دارند.

در گزارش کمیته بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) آمده است: با افزایش سطح دریاها باید تصمیمات دشواری اتخاذ شود، افزایش طوفان و سیل با تناوب و شدیت بیشتری ادامه دارد و خطر افزایش اسیدی شدن اقیانوس ها و تشدید موج گرما را در پی دارد.

پیش بینی ها نشان می دهد در بدترین سناریو خسارت 1.6 و 3.2 دلاری آمریکا برای 136 کشور بزرگ کنارساحلی بعید نیست. 140 مکان میراث جهانی نیز بیشتر در دریای مدیترانه در معرض خطر سیل قرار دارند.

در این گزارش آمده است که کاهش گازهای گلخانه ای در حال حاضر می تواند خطرات را کاهش دهد اما روندافزایش سطح دریا در حال شتاب گرفتن است و ادامه خواهد یافت. گازهای گلخانه ای موجود در هوا تاکنون نشان داده که سطح دریاها تا چه اندازه تا قبل از سال 2050 افزایش خواهد یافت.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها