کد خبر: 254840
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۶ ۱۰:۳۱:۰۰
| |

منصور غلامی، وزیر علوم:

به دلیل محدودیت‌ها در اجرای برنامه‌ها مشکل داریم

وزیر علوم با بیان اینکه به دلیل محدودیت ها در اجرای برنامه ها در دانشگاه ها با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: در ستاد وزارت اموری را که اثرات کارهای اجرایی را افزایش دهد، حتماً اعمال می کنیم و در این راستا از تمامی اقشار و نخبگان دانشگاهی و بویژه از نمایندگان دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه ها تقاضا می کنیم جهت کمک به ساماندهی امور ما را یاری دهند.

به دلیل محدودیت‌ها در اجرای برنامه‌ها مشکل داریم
کد خبر: 254840
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۶ ۱۰:۳۱:۰۰

اعتمادآنلاین| منصور غلامی در همایش سراسری مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: براساس مصوبه قانون برنامه ششم باید ساماندهی اساسی در مراکز آموزش عالی صورت گیرد و دانشگاه های بزرگ استان ها با تجمیع دانشگاه های کوچک و ضعیف استان ها در قالب یک دانشگاه سعی کنند شاخص های آن دانشگاه را ارتقا دهند، در این راستا بحث انحلال دانشگاه ها مطرح نیست بلکه انسجام و اتحاد و انجام کارهای علمی مشترک مد نظر است.

غلامی با بیان اینکه آمار نشان می دهد که 90 در صد جوانان و نوجوانان به وجود خداوند و معاد معتقد هستند، اظهار داشت: این آمار خوبی است که دفاتر نهاد و همچنین سایر مسئولان دانشگاهی باید در افزایش این میزان کوشا باشند. جامعه دانشگاهی و به ویژه دانشجویان عزیز شاید در مواردی انتقادهایی داشته باشند ولی در آخر کار آرامش و اطمینان و امیدواری به آنان بازمی گردد و دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این آرامش و اطمینان دهی به دانشجویان نقشی اساسی ایفا می کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه به دلیل محدودیت ها در اجرای برنامه ها در دانشگاه ها با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: در ستاد وزارت اموری را که اثرات کارهای اجرایی را افزایش دهد، حتماً اعمال می کنیم و در این راستا از تمامی اقشار و نخبگان دانشگاهی و بویژه از نمایندگان دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه ها تقاضا می کنیم جهت کمک به ساماندهی امور ما را یاری دهند.

دکتر غلامی افزود: خوشبختانه در این دوره در ارتباط با دفتر نهاد رهبری هیچ مشکلی نداریم و هر از گاهی معاونان وزارت با رئیس و معاونان این نهاد جلساتی را ترتیب می دهند که این به نفع ماست و امیدوارم این هماهنگی به دانشگاه ها هم سرایت کند. باید حساسیت های مقام معظم رهبری را در توسعه علمی وعلم نافع، درک، حمایت و ترویج کنیم و انتظار عموم از دانشگاه ها این است که مشکلات جامعه و کشور را حل کنند.

وی افزود: در راستای خدمات دانشگاه ها به جامعه، برای اعضای هیئت علمی فرصت مطالعاتی در بخش صنعت تدوین و ابلاغ شده و در این راستا برای تبدیل وضعیت، اعضای هیئت علمی پیمانی در سال 98 باید 6 ماه فرصت مطالعاتی بگذرانند و سپس رسمی شوند. امسال در هفته پژوهش و فناوری برای اولین بار از بخش صنعت و سایر بخش ها خواهش کردیم نیازهایشان را اعلام کنند و دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نیز در راستای انجام این نیازها اعلام آمادگی کنند و تلفیقی از این دو پدید آید که همه این موارد به عنوان یک بسته مطرح شود تا دانشگاه به صورت عملیاتی به کمک بخش صنعت و خدمات برود.

وی گفت: با پیروی از فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص لزوم کند نشدن شدن سرعت علمی کشور، شورای عالی عتف را در حوزه پژوهشی ساماندهی کردیم و معتقدیم در این راستا رتبه های علمی کشور در مجامع بین المللی نباید کاهش یابد. همچنین در انتصاب روسای دانشگاه ها هم روسای جدید، متوسط 9 سال جوان تر از روسای قبلی هستند و معتقدیم نباید توان مدیریتی تنها در ید مدیران سالخورده و بازنشسته باشد. در حوزه فرهنگی تشکل‌ها، کانون ها و انجمن های دانشجویی در دانشگاه‌ها به خوبی فعال بوده و نکته مهم این است که در یک سال گذشته دانشگاه ها منشا هیچ تلاطم اجتماعی نبودند.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان ما به دنبال بحث های تشنج آفرین در دانشگاه ها نیستند، گفت: اگر انتقادی هم از سوی دانشجویان صورت می گیرد، عمقی نیست و اگر خطایی هم صورت می گیرد باید همگی تلاش کنیم تا این موارد در داخل دانشگاه حل و فصل شود. در حوزه آموزش تعداد زیادی از دروس و سرفصل های درسی دانشگاهی بازنگری شده و در حال انجام است.

به گفته وزیر علوم، براساس مصوبه قانون برنامه ششم باید ساماندهی اساسی در مراکز آموزش عالی صورت گیرد و دانشگاه های بزرگ استان ها با تجمیع دانشگاه های کوچک و ضعیف استان ها در قالب یک دانشگاه سعی کنند شاخص های آن دانشگاه را ارتقا دهند، در این راستا بحث انحلال دانشگاه ها مطرح نیست بلکه انسجام و اتحاد و انجام کارهای علمی مشترک مد نظر است.

وی با اشاره شرایط خاص کشور و تنگناهای بودجه ای و مالی اظهار داشت: در حوزه مالی گرفتاری ها زیاد است ولی با این وجود سال گذشته بودجه دانشگاه ها به صورت 100 درصد تخصیص یافت و در سال 98 نیز امیدواریم بودجه مناسبی در اختیار دانشگاه ها قرار گیرد. کارهای خوبی هم در حوزه خیرین دانشگاه ساز صورت گرفته و از شما نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تقاضا می کنیم تا کمک کنید این سنت حسنه تقویت شود و با کمک به خیرین بتوانیم قدم های موثری در ساخت و ساز دانشگاه ها و سایر مواردی از این قبیل به انجام برسد. مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها سوالات و نقطه نظرات خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند.

منبع: جماران

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها