کد خبر: 366017
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۱ ۱۳:۴۲:۲۲
| |

موسوی، شهردار منطقه یک شهرداری تهران خبر داد:

ثبت 11 هزار تماس مردمی برای برف‌روبی/ مسئولان انتظار دارند مقابل خانه‌شان را پارو کنیم

سید حمید موسوی، شهردار منطقه یک شهرداری تهران در گفت‌ و گویی صریح سیر تا پیازاتفاقات و حواشی شنبه برفی پایتخت را تشریح کرد و گفت: مسئولان انتظار دارند مقابل خانه‌شان را پارو کنیم.

ثبت 11 هزار تماس مردمی برای برف‌روبی/ مسئولان انتظار دارند مقابل خانه‌شان را پارو کنیم
کد خبر: 366017
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۱ ۱۳:۴۲:۲۲

اعتمادآنلاین| سید حمید موسوی، شهردار منطقه یک شهرداری تهران گفت: دقیقاً در دو ماه گذشته دو بار مناقصه برای پیمانکار برف‌روبی گذاشتیم پیمانکاری در مناقصات برگزار شده حضور پیدا نکرد و ما مجبور شدیم در کمیته فنی منطقه تصمیم بگیریم .

در ادامه بخشی از گفت و گوی شهردار منطقه یک شهرداری تهران را می‌خوانید:

*زوایای پنهان حادثه برف اخیر تهران چه بود و چرا دردسرساز شد؟

در این زمینه از مردم عذرخواهی می‌کنم البته علل و ریشه‌های این موضوعات را باید بیشتر برای مردم تبیین کنیم تا حوادث مشابه بعدی منجر به ارائه خدمات بهتر برای شهروندان شود. صرف اینکه تنها اکتفا به چند مورد جابه‌جایی، عزل یا رفتار احساسی و هیجانی شود، کافی نیست و این رویکرد به تنهایی نمی‌تواند مشکل‌گشای دغدغه‌های شهر باشد.

در این زمینه اگر بخواهیم واکاوی کنیم باید به گذشته شهر تهران برگردیم. به طور متوسط و معمول اصولاً در هر بارش شدیدی در سطح تهران طی دو دهه اخیر چه باران چه برف مدیریت شهری از عنوان غافلگیری استفاده کرده و مجبور شده این اصطلاح را به کار گیرد.

برف اخیر دارای ویژگی‌های خاص دیگری بود که آن را از بارش‌های قبلی متمایز کرد. علیرغم اینکه نیروهای ما آماده بودند و بر اساس آنالیزهایی که انجام دادیم هر آنچه که پیمانکار باید حسب آنالیز از ماشین آلات و نیروی انسانی می آورد به کار گرفته شده است ولی با این وجود در لحظه حادثه نتوانستیم آن طور که شایسته مردم است مدیریت کنیم .

علت آن هم این بوده که برف در پیک ترافیک صبحگاهی و در اوج تردد شهروندان به وقوع پیوست و منطقه یک حتی در روزهای معمولی و آفتابی هم ترافیک دارد. لذا آن روز که رانندگان از پارکینگ‌های خود خارج شده و به سطح معابر اصلی رفتند، عملاً برفی در کار نبود و دوربین‌های کنترل ترافیک‌مان نیز چنین موضوعی را نشان می‌داد ولی پس از قرار گرفتن شهروندان در ترافیک برف آمد و متأسفانه ماشین‌آلات پیش‌بینی شده ما که در مناطق مورد نظر برای موقع بحران در نظر گرفته شده بودند، نتوانستند از محل پارک خارج شوند لذا در آن روز مجبور شدیم از عوامل انسانی شهرداری استفاده کنیم و همه نیروهای خدمات شهری که شب قبل هم به واسطه رفت و روب و انجام مأموریت خدمات شهری خسته بوده و در زمان استراحت بودند دوباره بکارگیری شدند .

حتی عوامل ستادی و نیروهای دفتری کارشناسی هم در ساختمان‌های شهرداری به سطح معابر اعزام شدند و از قابلیت نیروهای خدمات شهری مناطق دیگر هم کمک گرفتیم و توانستیم حدود 2 هزار نیرو را در روز شنبه در سطح شهر بکارگیری کنیم تا مسیر بازگشایی و خودروها بتوانند تردد کنند.

البته علت بسته بودن خیابان در همان لحظات اولیه صبحگاهی فقط برف نبود، ولی وقتی که برف آمد شرایط خاص بود و زمین در ابتدای صبح بسیار سرد بود و برف خشکی که بارید طی چند دقیقه زمین را سفیدپوش کرد. در کمتر از 45 دقیقه 25 سانتی‌متر برف روی زمین داشتیم. شن مخصوص هم که در سطح معابر پاشیده بودند به‌دلیل قفل شدن معابر در زیر برف مدفون شد چون باید خودرو بر روی این شن مخصوص حرکت می‌کرد ولی این مسأله محقق نشده بود و زمانی که ترافیک روان شد و خودروها تردد کردند تازه شن عمل کرده و سبب آب شدن برف شد، البته که معتقدم می‌شد بهتر عمل کرد.

قطعاً در این مورد می‌توان از کلمه غافلگیری استفاده کرد چرا که علیرغم داشتن نیرو و ماشین‌آلات آماده به کار ، برف دردسرساز شد. به ندرت در شهر تهران در این ساعت بارش برف داریم و اصولاً شبانگاه برف می‌آید و تا پاسی از صبح ادامه دارد و در ابتدای روز زمین سفیدپوش است. در برف اخیر زمانی که مردم از منازل خود بیرون آمدند هیچ اتفاقی رخ نداده بود و پس از دقایق اندک برف آغاز و شدت گرفت.

*گفته می‌شود عدم انعقاد قرارداد با پیمانکاران سبب تأخیر در برف‌روبی شده است. این موضوعی چقدر مورد تأیید است؟

صورتجلسه، قراردادها و مکاتبات انجام گرفته قبل از این حادثه موجود است و این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد. ما دقیقاً در دو ماه گذشته دو بار مناقصه برای پیمانکار برف‌روبی گذاشتیم پیمانکاری در مناقصات برگزار شده حضور پیدا نکرد و ما مجبور شدیم در کمیته فنی منطقه تصمیم بگیریم .

حاشیه‌سازی می‌کنند؛ قرادادها موجود است

خوشبختانه با تدبیری که از دو ماه قبل در منطقه انجام شد منطقه یک دارای پیمانکار برفروبی قبل از بارش اخیر برف بود و مستندات آن هم اکنون موجود است که در قالب آن در 22 آبان دستور کار بکارگیری امکانات برف‌روبی به مدیرعامل شرکت مربوطه ابلاغ شد.پس اینکه گفته می‌شود قرارداد موجود نبوده و منطقه فاقد پیمانکار برفروبی بوده است تنها حاشیه‌سازی است و در مدیریت بحران برف اخیر تلاش شد وارد این حاشیه سازی ها نشویم و کار جهادی انجام دهیم.

شایعه مسافرت خارجی آقای شهردار

نباید به شایعه ها پرداخت در همان روز شایعه شده بود که من تهران نیستم و یا در منطقه حضور ندارم که تصاویر منتشر شده در همان روز آن هم در ساعات ابتدایی مؤید حضور من در کنار نیروهای درگیر در برفروبی در سطح منطقه و در خیابان نیاوران و مدیریت در صحنه بحران است. حتی نیروهای ستادی را به معابر و خیابان‌ها فرستادیم تا در حد توان کمک کنند تا راه باز شود و این خیلی بی‌انصافی است که بگویند نیروهای شهرداری کم‌کاری کرده‌اند.

پارو تنها راه چاره بود

بسیاری از تجهیزات ما در ترافیک روز برفی نمی‌توانستند از محل خارج شوند حتی خودروی پلیس راهور نیز در محل مانده بود و تنها چاره برف‌روبی استفاده از نیروی انسانی و پارو کردن برف بود. اینکه بگوییم قرارداد و ماشین‌آلات کفایت نمی‌کند نیروهای ما انصافاً‌ کار کردند.

*گفته شده بود اختلافات قبل از حادثه برف با برخی شهرداران نواحی سبب برکناری آنها شده است و وقوع برف تیر خلاصی بر فعالیت آنها بوده است، آیا این موضوع صحت دارد؟

نه، اصلاً این چنین نیست. در زمان برف‌روبی مأموریت‌هایی برای برف‌روبی تعیین شده بود و دستورات خاصی برای مدیریت برف‌روبی اعلام شد ولی دوستانی که از فعالیت خود برکنار شدند به دلیل قصور در دستورات برف‌روبی بوده است.

بلافاصله پس از حادثه برف، ستاد بحران در منطقه یک تشکیل دادم و همه معاونین به عنوان جانشین من معین یک ناحیه قرار گرفتند. حتی معاون برنامه‌ریزی، اجتماعی، مالی و شهرسازی که کار آنها غیرعملیاتی است به عنوان جانشین من در یکی از نواحی منطقه یک انتخاب و در محل مستقر شدند.

حدود یک هفته در محل کار ماندند و به خانه‌هایشان نرفتند تا گزارشات دقیق واصل شود و اقدامات به موقع انجام گیرد. معابر نیز به درجات مختلف تقسیم شد و برای جمع‌آوری سرشاخه‌ها نیز برنامه‌های عملیاتی انجام گرفت ولی در ناحیه 4 در خیابان باهنر حتی تا ساعت 11 شب اقدام مؤثری انجام نگرفت چند بار پیام ارسال کردم اقدام شود ولی آنگونه که باید و شاید اقدام نشد اگر غفلت می‌کردیم با پدیده یخ‌زدگی مواجه می‌شدیم و سرخوردگی و لیزخوردگی به مشکلات اضافه می‌شد.

برکناری شوکی برای همه مدیران بود

مجبور شدیم شوکی ایجاد کنیم تا یک نفر اقدام مؤثر انجام دهد بنابر این شخص جدیدی به عنوان سرپرست ناحیه 4 منطقه یک منصوب و فرد جدید توانست اقداماتی بهنگام انجام دهد و دقیقاً 12 ساعت پس از وقوع بارش برکناری انجام گرفت و ما نمی‌توانستیم ریسک کنیم و منتظر بمانیم شهردار قبلی اقدامی انجام دهد.

به شهرداران نواحی پیام داده بودم موظفید علاوه بر کارهایی که قبلا مأموریت داده بودیم ورودی مترو، بی‌آر‌تی، ایستگاه‌های اتوبوس، پیاده‌روها، مرکز تردد شهروندان، مقابل بیمارستان‌ها، مهدهای کودک، مدارس و مراکز آموزشی را از برف تمییز کنید چرا که در غیر این صورت روز بعد از وقوع برف لیزخوردگی برای شهروندان رخ می‌داد که پس از بررسی‌های ما مشخص شد که این اقدام انجام نگرفته و قصور صورت گرفته، مدیریت به خوبی انجام نشده بود لذا تصمیم گرفتم یکی دیگر از شهرداران نواحی را برکنار کنم تا اقدامات سریع تر انجام گیرد.

نیروهای خدماتی شهرداری نواحی با جان و دل کار کردند اما باید مدیران بالادستی هم مسؤولانه تر پای کار می آمدند که در اغلب نواحی منطقه این اتفاق افتاد اما در دو ناحیه مشکلاتی داشتیم. نه اینکه کارگران کار نکنند بلکه مدیریت و تصمیمات به‌هنگام از سوی مدیران دو ناحیه انجام نشد.

معاون خدمات شهری تمایلی برای ادامه کار نداشت

همچنین سرپرست معاونت خدمات شهری منطقه نیز که دوره سرپرستی اش پایان یافته بود و بعد از این اتفاقات تمایلی به ادامه کار در این مسئولیت نداشت جایگزین شد و مسئولیت معاونت امور شهری و محیط زیست منطقه به رییس اداره خدمات شهری این منطقه تا اطلاع ثانوی تفویض شد.

مقامات انتظار دارند مقابل خانه‌شان را پارو کنیم

حتی برخی از مسئولین ما انتظار دارند برف مقابل خانه‌های آنها را پارو کنیم و گمان می‌کنند باید برف کوچه‌ها را هم ما پارو کنیم در حالی که در دنیا حریم مقابل خانه جزء خانه‌ فرد محسوب می‌شود و خود فرد باید آن را تمیز کند و حتی در غیر این صورت صاحب خانه جریمه می‌شود.

11 هزار تماس مردمی برای برف‌روبی

این موضوع در کشور ما نیاز به اطلاع رسانی دارد که مردم همکاری کنند طی سه روز اول پس از وقوع برف اخیر بیش از 11 هزار تماس از سوی شهروندان با سامانه 137 جهت برف‌روبی و رفع قطع درختان داشته‌ایم که آمار بالایی است.

شهروندان حتی در استفاده از زنجیر چرخ یا آوردن لباس گرم در خودروی خود اقدامی انجام نداده بودند همه این موضوعات نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش شهروندان دارد. از طرفی هر چند که ما بیش از 700 کامیون شاخه و سرشاخه درختان ناشی از بارش برف سنگین در پاییز و البته هرس درختان در این منطقه جمع‌آوری کردیم ولی برخی شهروندان همکاری لازم را نداشته و حتی شاخه‌های و سرشاخه های درختان حیاط منازل خود، ناشی از شکستگی و یا هرس درختان به پشت در خانه گذاشته تا شهرداری اقدام کند و همه این موضوعات باید فرهنگ‌سازی شود تا با یک اقدام جامع شاهد بروز چالش در زمان حوادث نباشیم.

* اکنون چه تمهیدات و زیر ساخت‌هایی آماده شده است ؟

در بارش اخیر بیش از 3 هزار و 800 تن شن مخصوص تهیه و در معابر پخش شد که بخشی از آن از ذخایر شن مخصوص در سال گذشته باقی مانده بود و از ابتدای تشکیل ستاد برف روبی و قبل از برف اخیر نیز 1 هزار و 700 تن شن مخصوص در قالب 216 هزار کیسه در مخازن زرد رنگ سطح منطقه و همچنین به صورت فلهای در معابر پر تردد و مقابل مساجد، مراکز آموزشی، تجاری برای استفاده شهروندان دپو شده است.

همچنین در 25 ایستگاه نیزکه نواحی در نقاط حساس و برفگیر راه اندازی کرده و کیسه های شن جانمایی شده است. البته 2 هزار تن شن مخصوص دیگر نیز در 11 سایت برف روبی آماده استفاده به هنگام بارش هاست. 200 ماشین آلات برف روب آماده ارایه خدمات است که علاوه بر آنها در موقع لزوم از سایر امکانات پیمانکاران در سایر بخش های خدمات شهری نیز می‌توانیم استفاده کنیم.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها