کد خبر: 373046
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۷ ۱۰:۴۵:۲۲
| |

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام کرد:

هشدار درباره 4 بیماری‌ غیرواگیر/ مرگ سالانه 97 هزار ایرانی به دلیل فشارخون

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، ضمن هشدار نسبت به بیماری‌های غیرواگیر و عوامل خطر بروز آنها، برنامه این وزارتخانه برای کنترل چهار بیماری اصلی غیرواگیر را تشریح کرد.

هشدار درباره 4 بیماری‌ غیرواگیر/ مرگ سالانه 97 هزار ایرانی به دلیل فشارخون
کد خبر: 373046
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۷ ۱۰:۴۵:۲۲

اعتمادآنلاین| علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، در آیین تقدیر از دست اندرکاران بسیج کنترل فشار خون، با بیان اینکه این کمپین برگ زرینی در کارنامه نظام سلامت ایران محسوب می‌شود، گفت: در کشور ما در سال 2017 حدود 300 هزار مرگ بر اثر بیماری‌های غیر واگیر رخ داده است و این بیماری ها بیش از 76 درصد از بار بیماری‌ها را در کشور به خود اختصاص می‌دهند. یعنی اگر در سال حدود 380 هزار مرگ در کشور داریم، 300 هزار موردش بر اثر بیماری‌های غیر واگیر اتفاق می‌افتد.

چهار بیماری مهمِ غیرواگیر


وی با بیان اینکه چهار بیماری قلبی عروقی، دیابت، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان‌ها از مهم‌ترین بیماری‌های غیرواگیر هستند، گفت: 82 درصد از مرگ های ناشی از بیماری‌های غیر واگیر ناشی از این چهار بیماری است. از سال 1990 تا سال 2016 افزایشی که در حوزه مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های غیر واگیر اتفاق افتاده هشداری جدی است که باید بیشتر به آن توجه کنیم.

رئیسی ادامه داد: در عین حال اگر با همین فرمان در حوزه بیماری‌های غیر واگیر پیش رویم و کاری بیش از اینکه در حال حاضر انجام می دهیم، برنامه ریزی نکنیم؛ تا سال 2040 حدود 390 هزار مرگ دیگر بر مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر اضافه خواهد شد. به طوری که تا سال 2040 نزدیک به 799 هزار و 617 مرگ بر اثر بیماری‌های غیر واگیر خواهیم داشت.

صرف سالانه 45هزار میلیارد تومان برای بیماری‌های غیرواگیر در ایران


وی با بیان اینکه در کشور ما سه درصد GDP کشور صرف بیماری‌های غیرواگیر می‌شود و 45 هزار میلیارد تومان در سال برای بیماری‌های غیرواگیر هزینه می‌شود، گفت: 24 هزار میلیارد تومان از این هزینه به صورت غیر مستقیم و ناشی از هزینه هایی مانند غیبت از کار یا حضور غیر موثر در کار به دلیل بیماری های غیرواگیر است.

برنامه وزارت بهداشت برای کنترل چهار بیماری مهم


معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه 15 درصد مرگ‌های قبل از سن 70 سالگی به دلیل چهار بیماری غیرواگیر اصلی است، اظهار کرد: در چهار حوزه اصلی حیطه های اصلی برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر برنامه‌ریزی کردیم؛ به طوری که برای سال 2025 سند ملی و سیاست و برنامه‌هایمان را در حوزه بیماری‌های غیرواگیر تدوین کردیم. سازمان جهانی بهداشت 85 مداخله موثر را در حوزه بیماری های غیرواگیر لیست کرده که از بین آن ها 16 مداخله را موثرترین مداخله ها اعلام کرده است که در بین این عوامل بحث مصرف دخانیات، مصرف الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی جزو مهمترین این عوامل هستند.

رئیسی افزود: در حال حاضر در حوزه NCD اطلاعات کاملا دقیقی در سطح کشور، استان ها و حتی شهرها در زمینه چهار بیماری اصلی غیرواگیر داریم که در منطقه بی‌نظیر است. اقدام دیگرمان تقویت نظام ملی مراقبت است که اطلاعات مربوط به سرطان را در کشور ثبت کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: در حوزه پیشگیری باید بدانیم که ما چهار بیماری غیرواگیر اصلی شامل دیابت، بیماری های مزمن تنفسی، قلبی_عروقی و سرطان داریم. همچنین چهار عامل خطر رفتاری شامل تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات، مصرف الکل و کم تحرکی بوده، چهار عامل خطر فیزیولوژیک شامل چاقی، اختلال چربی، قند و فشار خون بالا بود و بحث سلامت روان را هم سازمان بهداشت جهانی در سال 2019 به این عوامل اضافه کرد و در نهایت آلودگی هوا نیز به عنوان عامل خطر محیطی محسوب می‌شود.

رئیسی با اشاره به اجرای برنامه ایراپن، گفت: یکی از اقدامات‌مان در نظام شبکه ادغام برنامه‌های پیگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در مراقبت های اولیه شبکه بود که در تمام دانشگاه ها و برای جمعیت 50 هزار نفری این برنامه در حال اجراست که بعد از بررسی اولین نتایج در کشور، آن را بررسی می‌کنیم. در بیماری های قلبی عروقی، بحث خطرسنجی، فشار خون، اختلال چربی، کم تحرکی و چاقی را در قالب این برنامه دنبال می‌شود. در حوزه سرطان پیگیری سه سرطان را نیز دنبال می‌کنیم و برنامه‌های آسم را هم در هفت استان اجرا کرده‌ایم که کاری بسیار ارزشمند است. کاهش عوامل خطر نیز مانند افزایش فعالیت بدنی، برنامه جامع مبارزه با دخانیات، برچسب گذاری مواد غذایی، کاهش مصرف نمک، شکر و چربی و... را با کمک سایر دستگاه‌ها انجام‌ می‌دهیم.

سالانه 97 هزار مرگ به دلیل فشارخون در کشور


معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری کمپینگ فشار خون در کشور، گفت: در کشور میزان ابتلا به فشار خون 30 درصد است که 28 درصد در زنان و 25 درصد در مردان بوده است. همچنین سالانه 97 هزار مرگ به دلیل فشار خون در کشور رخ می‌دهد. آگاهی مردم در این حوزه 57 درصد در سطح شهر و روستاست و پوشش ما نیز در زمینه فشار خون 40 درصد در سطح شهر و روستاست. همچنین 40 درصد افرادی را که می‌دانستند مبتلا به فشار خون هستند، کنترل می‌کردیم. بر این اساس کمپین فشار خون با دستور وزیر بهداشت با هدف افزایش شناسایی، کنترل و آگاهی در زمینه فشار خون آغاز شد. هدف ما در این کمپین این بود که فشار خون 20 میلیون نفر را اندازه گیری کنیم و دو میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا را کشف کنیم، یک میلیون نفر را تحت درمان قرار دهیم و 50 درصد افزایش آگاهی ایجاد کنیم. گروه هدف‌مان نیز افراد بالای 30 سال به اضافه زنان باردار و مبتلایان به بیماری‌های کلیوی در همه گروه‌های سنی بود.

رئیسی با بیان اینکه کمپینگ فشار خون دو ویژگی داشت، ادامه داد: اول اینکه حتی یک روز هم از برنامه عدول نکردیم و دوم اینکه کاملا الکترونیک بود و حتی یک برگ کاغذ هم مصرف نشد. طی این کمپین فشار خون افراد اندازه گیری شده و نتیجه برای افراد پیامک می‌شد. در این برنامه 40 هزار ایستگاه موقت و ثابت و 48 هزار سنجشگر داشتیم. همچنین بسیاری از سازمان ها و دستگاه ها با ما همکاری کردند و تمام عملکردها به صورت آنلاین ارائه می‌شد.

وی تاکید کرد: طی این کمپین، فشار خون 30 میلیون و 540 هزار و 737 نفر ثبت شد که از این تعداد 15 میلیون نفر فشار خون طبیعی داشتند و سه میلیون و 700 هزار نفر دارای فشار خون بالا بودند که یک میلیون و 248 هزار نفرشان در سامانه‌های ما سوابق ثبت شده داشتند و دو میلیون و 400 هزار نفر فشار خون کشف کردیم که اطلاعات‌شان در سیستم ما وجود نداشت. همچنین هشت میلیون نفر را هم شناسایی کردیم که در معرض فشار خون قرار داشتند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها