کد خبر: 369164
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۲ ۱۱:۱۹:۳۷
| |

آسمان فردا «شهاب‌باران» می‌شود

کارشناس نجوم با بیان‌اینکه یکی از بارش‌های مهم شهابی فردا رخ می‌دهد، گفت: شنبه 23 آذرماه بارش شهابی جوزایی به اوج می‌رسد و آسمان شهاب‌باران‌ خواهد شد.

آسمان فردا «شهاب‌باران» می‌شود
کد خبر: 369164
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۲ ۱۱:۱۹:۳۷

اعتمادآنلاین| علی آزادگان گفت: بارش شهابی جوزایی در این چند دهه اخیر گوی سبقت را از بارش برساووشی ربوده است.

این کارشناس نجوم ادامه داد: هرچند بارش برساووشی به دلیل وقوع در نیمه تابستان توجه بیشتری را به خود جلب می کند اما بارش جوزایی تعداد شهابهای بیشتری دارد.

او تاکید کرد: بارش های جوزایی و برساووشی همواره جزو بارش های مهم به شمار می روند.

او با بیان اینکه فردا شنبه 23 آذر ماه بارش شهابی در آسمان ایران قابل رویت است، عنوان کرد: ارتفاع نسبتا بالای کانون بارش شهابی موجب می شود که برخلاف دیگر بارش‌های شهابی قبل از نیمه شب نیز شهاب‌هایی از این بارش را بتوان دید.

او تاکید کرد: همواره بارش های شهابی بعد از نیمه شب وضعیت رصدی بهتری دارند اما ویژگی منحصر‌به‌فرد بارش جوزایی این است که قبل از نیمه شب هم امکان رصد دارد.

کارشناس نجوم با بیان اینکه می توان صد شهاب این بارش شهابی را در ساعت رصد کرد بیان کرد: اوج بارش جوزایی در سال 1398 پیش بینی می شود که حدود ساعت 4 عصر شنبه 23 آذر رخ دهد.

او ادامه داد: گذشت 3 روز از ماه بدر موجب می‌شود که ماه ساعتی پس از غروب خورشید، طلوع کند و تمام شب در آسمان و در حدود 9 درجه ای کانون بارش بماند؛ البته این کمی باعث سختی رصد شهاب‌ها می شود ولی بعد از نیمه شب این وضعیت بهبود می یابد.

او با اشاره به امکان رصد بارش جوزایی گفت: این بارش شهابی بیشتر در آسمان‌هایی بدون آلودگی نوری قابل رویت با چشم غیرمسلح است.

او افزود: منشا بارش شهابی جوزایی بسیار متفاوت از دیگر بارشها است. اغلب بارشهای شهابی از دنباله دارها سرچشمه می گیرند اما بارش جوزایی از سیارک 3200 فایتون قدرت خود را اخذ می کند.

آزادگان گفت: حضیض مداری سیارک فایتون کمترین مقدار را در بین سیارک شناخته شده دارد و فقط برابر با 0.14 واحد نجومی یا 21 میلیون کیلومتر است.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها