کد خبر: 232196
|
۱۳۹۷/۰۶/۲۲ ۰۷:۴۳:۰۰
| |

یادداشتی از  احمد مازنی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس؛

شفافیت، لازمه دموکراسی است

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نوشت:هنوز تا تشکیل حزب سراسری راه زیادی در پیش است و مسوولان باید بیاموزند که مواضع شفاف و روشنی داشته باشند و مدام تغییر موضع ندهند. طرح شفافیت آرای نمایندگان این مواضع را روشن‌تر خواهد کرد و گامی رو به جلو در راستای مردم‌سالاری خواهد بود.

شفافیت، لازمه دموکراسی است
کد خبر: 232196
|
۱۳۹۷/۰۶/۲۲ ۰۷:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد مازنی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نوشت:طرح شفافیت آرای نمایندگان در شرایط کنونی می‌تواند گام مهمی به سمت دمکراتیزه شدن بیشتر نظام جمهوری اسلامی باشد. از این نظر این طرح و دوفوریت آن را امضا کرده بودم. حتی پیشنهاد شد که رای‌گیری برای این طرح نیز علنی باشد و من نیز موافق آن بودم که البته رد شد. به دلایل متعددی با این طرح مخالفت شده است. برخی نمایندگان معتقدند که علنی بودن آرای نمایندگان دستاویزی برای ردصلاحیت‌های گسترده در ایام انتخابات خواهد بود. با این‌حال حتی اگر شفافیت منجر به حذف برخی نمایندگان در دوره بعدی مجلس شود، اصل شفافیت برای جامعه بسیار مفید است.

این مساله در دراز مدت می‌تواند روند دمکراتیزه شدن وارتقای سطح مردم‌سالاری دینی را در کشور تسریع کند. به موجب این طرح شرایطی فراهم می‌شود تا نمایندگان نسبت به عملکردشان پاسخگو باشند. پاسخگویی و تعهد علاوه بر جامعه نسبت به فراکسیون‌ها نیز متحقق می‌شود.

تعهد هم جنبه شرعی و هم جنبه ملی دارد.سنگ بنای اداره جامعه بر اساس تعهد و قاعده است و به همین دلیل هم باعث رشد و توسعه دموکراسی در کشور خواهد بود. مسوولان باید بیاموزند که بر اساس تعهدشان به جامعه پاسخگو باشند و سعی کنند زندگی‌شان ر ا منطبق با قانون پیش ببرند.

گاهی اوقات ممکن است به تصمیم جمعی فراکسیون اعتقاد نداشته باشیم اما حرکت در چارچوب رفتار تشکیلاتی بالاخره اهمیت زیادی دارد. یا فرد عضو تشکیلاتی نمی‌شود یا در صورت عضویت باید به لوازم عضویت در آن نیز ملتزم باشد. در مجلس شورای اسلامی اگر این روحیه تقویت شود، فراکسیون‌ها با قدرت بیشتری کار می‌کنند و در نهایت کل فراکسیون به مردم در مورد نتایج رای‌گیری‌ها پاسخگو خواهد بود.

شفافیت می‌تواند این روند را تقویت کند. مجلس و انتخابات باید به سمت حزبی شدن برود. در این صورت انتخاب مردم دقیق‌تر خواهد بود. آنها در این صورت تشخیص می‌دهند که افراد را با چه رویکردی به بهارستان می‌فرستند.

بر همین اساس می‌توان کم کم به سمت ساختار حزبی و تشکیلاتی پیش رفت و آن را تقویت کرد. همچنانکه شورای عالی سیاستگذاری و جمنا تا حدی توانست گامی در تحقق این امر بردارد. با این‌حال هنوز تا تشکیل حزب سراسری راه زیادی در پیش است و مسوولان باید بیاموزند که مواضع شفاف و روشنی داشته باشند و مدام تغییر موضع ندهند. طرح شفافیت آرای نمایندگان این مواضع را روشن‌تر خواهد کرد و گامی رو به جلو در راستای مردم‌سالاری خواهد بود.

منبع: اعتماد

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها