کد خبر: 193772
|
۱۳۹۷/۰۳/۲۷ ۱۲:۰۷:۰۰
| |

تهران در بحران مطلق آب قرار دارد

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از قیمت پایین آب شرب و خدمات آبفا در ایران انتقاد و خاطرنشان کرد: در دنیا به یک چاه آب همانند چاه نفت نگاه می‌کنند اما در ایران قیمت هر لیتر آب شرب شهری سه ریال بوده و ایران در زمره کشورهای با قیمت پایین خدمات آبفا قرار دارد.

تهران در بحران مطلق آب قرار دارد
کد خبر: 193772
|
۱۳۹۷/۰۳/۲۷ ۱۲:۰۷:۰۰

اعتمادآنلاین| محمد پرورش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در نشست علمی گرد و غبار، چالش‌ها و راهکارها که امروز یکشنبه 27 خرداد در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه شاید ریشه اصلی گرد و غبار در بحث آب باشد گفت: امروز موضوع آب در ایران به یک ابرچالش تبدیل شده است.

پرورش افزود: امروز در کشور 80 تا 85 درصد منابع آب تجدید پذیر مصرف شده است؛ در هیچ جای دنیا چنین منطقی وجود ندارد.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم ایجاد استراتژی هماهنگ بین بخشی برای مدیریت بحران آب خاطرنشان کرد: 25 درصد آب کشور در استان تهران که یک درصد از سطح کشور را دارد تولید می‌شود بنابراین برنامه‌ریزی برای مدیریت آب شرب تهران می‌تواند برای کشور به یک مدل تبدیل شود.

پرورش از تولید سالانه یک میلیارد و 416 میلیون مترمکعب آب در استان تهران خبر داد و گفت: اوج مصرف آب در تهران روزانه به 4.5 میلیون مترمکعب می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران در خصوص مقایسه سرانه آب تهران، ایران و جهان نیز گفت: سرانه آب جهان برای هر نفر در سال شش هزار مترمکعب است، این سرانه در ایران هزار تا هزار و 200 و در تهران 330 مترمکعب است.

وی افزود: طبق معیارهای جهانی سرانه کمتر از 500 مترمکعب به معنای بحران مطلق آب است بنابراین اکنون تهران در بحران مطلق آب قرار دارد.

پرورش ادامه داد: همه اینها در حالی است که سال 1310 سرانه آب در تهران شش هزار مترمکعب بود و امروز با رسیدن جمعیت به 14.5 میلیون نفر این سرانه به 330 مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

این مسئول در خصوص سرانه مصرف در تهران نیز اعلام کرد: سرانه مصرف در استان تهران 220 مترمکعب در روز است البته سرانه شهر تهران چیزی در حدود 100 مترمکعب بیشتر از استان تهران است.

وی با بیان اینکه ایران در بین 24 کشوری که وضعیت خطرناک آبی دارند قرار گرفته و افزود: در دنیا برداشت 20 درصدی از منابع تجدیدپذیر مرز برداشت محسوب می‌شود و بیش از 40 درصد هم معنا ندارد ولی در ایران 80 درصد از منابع آب تجدیدپذیر مصرف شده است.

پرورش اعلام کرد: از 609 دشتی که در کشور وجود دارد 228 دشت ممنوعه و 166 دشت نیز ممنوعه بحرانی است.

وی در ادامه به مقایسه مصرف آب در ایران و کشورهای توسعه یافته پرداخت و گفت: مصرف آب در بخش شرب در ایران شش درصد، در صنعت سه درصد و در کشاورزی حدود 92 درصد است اما در دنیا این ارقام به ترتیب شش درصد، 46 درصد و 48 درصد برآورد می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به این ارقام ما می‌توانیم 45 درصد از آب مصرفی در بخش کشاورزی، 3.8 درصد از آب مصرفی در بخش شرب و 1.5 درصد از آب مصرفی در بخش صنعت احصا کنیم.

پرورش از قیمت پایین آب شرب و خدمات آبفا در ایران نیز انتقاد و خاطرنشان کرد: در دنیا به یک چاه آب همانند چاه نفت نگاه می‌کنند اما در ایران قیمت هر لیتر آب شرب شهری سه ریال بوده و ایران در زمره کشورهای با قیمت پایین خدمات آبفا قرار دارد.

وی بر لزوم برنامه‌ریزی برای بازچرخانی 1.5 میلیارد مترمکعب آب در تهران تاکید کرد و گفت: هر چه قیمت خدمات آبفا بیشتر شود مصرف آب نیز کمتر خواهد شد.

پرورش در پایان از مصرف بالای آب در بخش کشاورزی و چمن‌کاری در فضای سبز شهری نیز انتقاد کرد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها