کد خبر: 220266
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۷ ۱۸:۲۱:۰۰
| |

چرا روسیه پول‌های خود را از آمریکا خارج می‌کند؟

روسیه بعد از اجرای سیاست اعمال تحریم‌های آمریکا علیه موسسات مالی این کشور، حجم سرمایه گذاری‌های خود به صورت اوراق قرضه آمریکایی را به حداقل رسانده و این کاهش طی 11 سال گذشته بی سابقه بوده است.

چرا روسیه پول‌های خود را از آمریکا خارج می‌کند؟
کد خبر: 220266
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۷ ۱۸:۲۱:۰۰

اعتمادآنلاین| روزنامه «گازیتا.رو» امروز نوشت: روسیه تقریباً تمامی اوراق قرضه آمریکایی خود را فروخته است. از ماه آوریل تا ماه می، (اواسط فروردین الی اواسط خرداد) مقامات مالی روسیه دارایی‌های خود در این زمینه را تا 14.9 میلیارد دلار کاهش دادند. در ماه مارس (اوایل فروردین) روسیه 96 میلیارد دلار اوراق قرضه آمریکایی داشت. رئیس بانک مرکزی روسیه یادآور شده که مسکو در هنگام تصمیم گیری درباره ذخایر ارزی خود تمامی عوامل اقتصادی و ژئوپلیتیکی را در نظر می‌گیرد.

وزارت خزانه داری آمریکا اطلاعاتی را درباره کشورهای دارنده اوراق قرضه آمریکا (USTreasuries)تا ماه می سال جاری را منتشر کرده است نخستین موقعیت‌ها در این فهرست تغییری نکرده. چین و ژاپن همچنان رهبری این قبیل کشورها را برعهده دارند. در رده سوم این لیست ایرلند، سپس برزیل و بعد هم انگلستان قرار دارند. همه این پنج کشور میزان اوراق قرضه خود را افزایش داده اند.

مهمترین خبر تعجب آور در این زمینه، ادامه کاهش اوراق قرضه آمریکایی نزد روسیه است و این مسئله به تشدید سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه مسکو مربوط می شود.

در اوایل ماه آوریل دولت آمریکا اقدامات محدود کننده علیه موسسات برجسته مالی روسیه و صاحبان آنها اعمال نمود. در آن زمان حتی امکان تحریم بدهی‌های دولتی روسیه نیز در کنگره آمریکا مطرح شده بود.

در اول ماه جولای «بانک روسیه» اعلام کرد که حجم ذخایر ارزی و طلای این کشور 8.456میلیارد دلار آمریکاست که از این مقدار 7.368 دلار به صورت ارز خارجی و 2.78 دلار به صورت سکه طلا نگهداری می شوند.

"الویرا نبی‌اولینا" رئیس بانک مرکزی روسیه علت اجرای این سیاست را این چنین توضیح داد: «روسیه ذخایر ارزی زیادی را در اختیار دارد و اطلاعات دقیق مربوط به آن را فاش نمی‌کند، ولی زمانی که اطلاعاتی منتشر گردید، یک ساختار جدید قابل مشاهده خواهد بود.»

به گفته وی، بانک روسیه در زمان تصمیم گیری درباره ذخایر ارزی به عوامل مختلف و خطرات ژئوپلیتیکی توجه دارد. وی افزود: «ما سیاستی را دنبال می‌کنیم که ارز ملی روسیه به طور کاملا قابل اطمینانی حفظ شده و متنوع سازی شود. تمامی خطرات مالی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.»

آخرین اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مرکزی مربوط به سال 2017 می‌شود. در تاریخ 31 دسامبر سال 2017 در اوراق بهادار دولتی 7.224 میلیارد دلار اوراق خارجی وجود داشت که 51.3 درصد کل دارایی های دولت را به خود اختصاص می‌داد. طی یک سال این میزان 22 میلیارد دلار کاهش یافته بود. علاوه بر این، در سال 2017، تقریبا 30درصد از کل سهام تحت هدایت بانک مرکزی روسیه در ایالات متحده قرار داشت. یک سال قبل این میزان حدود27 درصد بود.

روسیه همچنین به تدریج بر میزان ذخایر طلای خود افزود. در ابتدای سال این حجم 8.1838 تن اعلام شده بود. که بیش از 8000تن آن در آمریکا، بیش از 3000تن در آلمان، 2400تن در ایتالیا، 2400 تن در فرانسه و 1800 تن هم در چین قرار دارد. برای مقایسه لازم به یادآوری است که روسیه در سال 1992 کمتر از 300 تن طلا به عنوان ذخیره در اختیار داشت.

ضمن اینکه سهم طلا در ذخایر بین المللی روسیه تنها 17.6 درصد است که در مقایسه با ذخایر کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا بسیار کم است.

به عقیده "آلکسی آنتونوف" تحلیلگر مسائل اقتصادی، از نظر اقتصادی، اوراق قرضه ایالات متحده، از جمله مؤثرترین و قابل اعتمادترین اوراق قرضه بدهی در جهان بشمار می روند و فروش آنها در شرایط افزایش بهره و روند تقویت دلار، از دست دادن پول هنگفتی است.

وی یادآور شد، ولی از سوی دیگر روسیه و آمریکا در حال جنگ تجاری هستند و ایالات متحده فعالانه بر تحریم‌های خود علیه مسکو افزوده است. به همین دلیل خرید تعهدات بدهی از طرف مقابل بسیار عجیب است و منطقی تر آن است که چنین معامله‌ای با متحدان روسیه صورت بگیرد و این پول در اقتصاد داخلی سرمایه گذاری شود. به همین دلیل فروش بدهی‌های دولتی آمریکا اقدامی درست است، البته این اقدام باعث ارسال سرمایه به طرح‌های زیرساختاری نمی شود. به عقیده من، به طور کلی افزایش ذخایر ارزی آنطور که روسیه در حال انجام آن است در شرایط نامشخص کنونی چندان عاقلانه نیست و بجای آن باید در طرح‌های داخلی سرمایه گذاری شود.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها