کد خبر: 575181
|
۱۴۰۱/۰۶/۳۱ ۱۷:۴۲:۴۶
| |

صدر، رئیس سابق خانه احزاب ایران:

کشورهای غربی منتظرند در ایران اتفاقی بیفتد و همان علم کنند / مردم دنیا تحت سلطه بودن را نمی‌پذیرند

رئیس سابق خانه احزاب ایران گفت: سخنرانی رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل از موضع عزتمندی و اقتدار ملت ایران بود و کلید حل مسائل بین المللی را هم به سران کشورها ارائه کرد.

کشورهای غربی منتظرند در ایران اتفاقی بیفتد و همان علم کنند / مردم دنیا تحت سلطه بودن را نمی‌پذیرند
کد خبر: 575181
|
۱۴۰۱/۰۶/۳۱ ۱۷:۴۲:۴۶

روز گذشته ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد.

به گزارش ایرنا، «سید شهاب‌الدین صدر» در خصوص سخنرانی روز گذشته رئیس‌جمهور در سازمان ملل، صحبت هایی را مطرح کرد که میخوانید:

*بعد از پیروزی انقلاب تاکنون روسای جمهور ما در مجمع عمومی سخنرانی کردند که یکی از سخنرانی‌های به‌یادماندنی، سخنرانی شهید رجایی بود که از موضع انقلاب درباره ظلم‌هایی سخن گفت که به ملت ایران توسط رژیم شاه و ابرقدرت‌ها به‌ویژه آمریکا شد. شهید رجایی آثار شکنجه‌ها را نشان داد و سخنرانی‌اش برای ملت ما و ملت‌های آزاده مهم و اثرگذار شد.

*مهمتر از همه، سخنرانی مقام معظم رهبری بود که در دوران ریاست جمهوری در سازمان ملل از موضع «عزت، حکمت و مصلحت» که سه محور اصلی در سیاست خارجی ایشان بود، مطرح کردند. در آن زمان که هنوز سال‌های زیادی از انقلاب نگذشته بود، رهبری از سربلندی ملت ایران با اعتماد به نفس بالا سخن گفت که سخنانشان برای کشور باعث افتخار بود.

*روسای جمهور دیگر کشورمان گاهی از موضع اقتدار صحبت می‌کردند و گاهی هم انتقاداتی به سخنانشان وارد بود.

*تأثیرگذاری فضا بر سخنرانی ممکن است باعث شود رئیس‌جمهوری آنطور که باید از موضع اقتدار ملت ما سخن نگوید اما سخنرانی آیت‌الله رئیسی از موضوع اقتدار و عزتمندی ملت ما بود و لذا قابل توجه و تقدیر است.

رئیس‌جمهور مواضع انقلابی نظام اسلامی را به‌خوبی تبیین کرد

*رئیس‌جمهور به‌عنوان شخص روحانی درباره ادیان و شخصیت قضایی در ارتباط با عدالت صحبت کرد و خواستار محاکمه عادلانه افرادی شد که در دنیا جنایت می‌کنند؛ او از جایگاه شخص اول اجرایی کشور، مواضع انقلابی نظام و کشور را در سخنرانی خود به‌خوبی مطرح و تبیین کرد.

*رئیس‌جمهور در یکی از فرازهای سخنان خود به زوال نظم کهنه و سلطه‌طلبی و گفتمان یکجانبه‌گرایی اشاره و از آن انتقاد و تأکید کرد که این سیاست باید تغییر کند.

مردم دنیا تحت سلطه بودن را نمی‌پذیرند

*آمریکا و گاهی اتحادیه اروپا در تصمیم گیری و اظهارنظرهایشان حالت تکبر دارند و فکر می‌کنند دیگر کشورها تحت سلطه و مستعمره آنها هستند؛ درحالی‌که مردم دنیا این را نمی‌پذیرند و شعار دموکراسی و برابری ملت‌ها را سر می‌دهند.

*رئیس‌ جمهور براین اساس اعلام کرد که اگر مذاکره می‌کنند، باید در شرایط برابر انجام شود و از موضع قدرت نباید ما را تهدید کنند؛ چون ایران برای حفظ انقلاب اسلامی و نظامی که حاصل اراده یک ملت است، صدها شهید داده و در برابر توطئه‌ها و فتنه‌های بدخواهان با قوت می‌ایستد.

برای دفاع از حقوق بشر باید استانداردهایی وجود داشته باشد

*کشورهای غربی و آمریکا و ابرقدرت‌ها در برابر هر جنایتی در کشورهای خود و کشورهای هم‌پیمان سکوت یا به شکلی حمایت می‌کنند؛ بنابراین باید برای دفاع از حقوق بشر استانداردهایی وجود داشته باشد و این استانداردها رعایت شود و اگر کشور هم‌پیمان حقوقی را زیر پا بگذارد باید آنها را محکوم کند.

*«آنها منتظرند اتفاقی در ایران بیفتند تا این اتفاق را به دلیل کینه و خصومت دیرینه فوراً علم کرده و کشورمان را بکوبند؛ درحالی‌که در کشور خود مشکلات زیادی دارند و جنایت‌های بی‌شماری رخ می‌دهد و حتی در کشورهای هم‌پیمانشان نیز اتفاقات زیادی می‌افتد ولی در برابر این رخدادها سکوت پیشه می‌کنند».

رئیس‌جمهور در داخل خاک آمریکا خواستار محاکمه رئیس‌جمهور وقت این کشور شد

*رئیس‌جمهور به ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی که اتفاق بسیار تلخی در تاریخ بود اشاره کرد؛ شخصیتی که در کشورهای مختلف و جامعه محبوب است و مقابل ظلم و جنایات کشورهای مختلف ایستادگی و ریشه داعش را از بین برد.

*رئیس‌جمهور وقت آمریکا گستاخانه اعتراف کرد که او دستور این جنایت را داد و رئیس‌جمهور هم به‌خوبی خواستار رسیدگی عالانه به این جنایت در دادگاه بین المللی شد و با اقتدار در داخل خاک آمریکا به خونخواهی از قهرمان مبارزه با تروریسم سخن گفت و از حق ملت در مجازات عوامل ترور این چهره امنیت‌ساز در منطقه دفاع کرد.

*رئیسی در مجمع عمومی از مردمی دفاع کرد که آموخته روی پای خود بایستد؛ چون در دو جنگ جهانی با وجود اعلان بی‌طرفی ایران، ملت ما را اشغال کرده و منابع ما را از بین بردند. لذا آیت‌الله رئیسی به خوبی منطق ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و جنایت را مطابق فرمایشات رهبری که بارها گفته بودند هزینه عقب‌نشینی و کوتاه آمدن بیشتر از هزینه مقاومت است، مطرح کرد. هر چه قدر کوتاه بیاییم آنها گستاخ‌تر می‌شوند و پیشروی می‌کنند.

منطق آمریکا زورگویی و سلطه طلبی است

*تحریم‌های بی‌رحمانه علیه ملت در ۴۴ سال گذشته و در سال‌های اخیر به بهانه‌های مختلف تشدید می‌شود هم مسأله مهمی است که این تحریم‌ها همیشه وجود دارد؛ در عین حالی که آمریکایی‌ها دم از مذاکره می‌زنند، همزمان تحریم جدید علیه ملت ما وضع می‌کنند. مشخص است که منطق آنان زورگویی و سلطه‌طلبی است که رئیس‌جمهور این تحریم‌ها را بی‌رحمانه خواند که در همه زمینه‌ها حتی در بخش سلامت و جان انسان‌ها اعمال می‌شود.

مسیر خود را برای پیشرفت پیدا کرده‌ایم

*این همان اقتصاد مقاومتی در زمان تحریم‌هاست که رهبر معظم انقلاب از آن سخن می‌گویند و حالا با وجود تحریم‌ها اقتصاد ما شکوفاتر شده و این‌طور نیست که ما نیازمند باشیم. نیازهای خود را با وجود مشکلات رفع می‌کنیم و مسیر خود را برای رسیدن به پیشرفت پیدا کرده‌ایم.

*رئیس‌جمهور در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران دقیق اعلام کرد که ایران تنها دو درصد از برنامه هسته‌ای جهان را دارد اما میزان بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژ اتمی در ایران ۳۵درصد کل دنیاست که این هم ناعادلانه بودن آن را نشان می‌دهد.

*با وجود صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای کشور، روشن است که با ما کینه خاصی دارند و برای ما مشکلات ایجاد می‌کنند. آنها نمی‌خواهند ملت مظلومی که انقلاب کرده و روی پاهای خود ایستاده، به پیشرفت برسد.

حل مسأله فلسطین با مراجعه به آرای همه فلسطینی‌ها

*رئیسی در سخنان خود درباره حل مسأله فلسطین خواستار مراجعه به همه آرای مردم این کشور از هر دین و اعتقادی شد و این همان سیاستی است که هر ساله در کشور ما اعلام می‌شود و رهبر هم بر آن تأکید دارند؛ راه حل مسأله فلسطین همان خواست اکثریت این ملت است.

*رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار گفت‌وگوی اندیشه‌ای میان ادیان و پیروان و طرفداران ادیان شد و تأکید کرد که درگیری‌ها و برخوردها در ادیان باید حذف شود؛ چون همه ادیان به توحید، معنویت و ارزش‌های والا تأکید دارند و بین طرفداران ادیان نباید اختلافی وجود داشته باشد.

کلید حل مسائل بین المللی چیست؟

*تلاش سلطه‌گران برای اسارت سرنوشت ایران ناکام ماند؛ امروز می‌بینیم توطئه‌هایی علیه کشورما وجود دارد و از همان ۲۲ بهمن ۵۷ به دنبال از بین بردن انقلاب بودند و تاکنون نیز تلاش خود را متوقف نکرده‌اند اما ملت ما و انقلاب ما پایدارتر شده است.

*ناراحتی آنها از این است که چرا ملت ما مستقل است و مسئولان ما بدون توجه به دنیای غرب تصمیم می‌گیرند؛ درحالی‌که ایران اسلامی سازوکار خود را دارد و ولی فقیه بر کشور حاکم است.

*رئیس‌جمهور در ارتباط با مذاکرات برجام هم عنوان کرد که منطق مذاکره ایران فقط یک جنبه پایبندی به تعهدات است و این خیلی خوب بود که غربی‌ها به این تعهدات پایبند باشند و آمریکا را به‌دلیل خارج شدن از برجام باید محکوم کنند. این جمله وی که از همان جا که در مسائل هسته‌ای گره افتاده، از همان جا باید باز شود، کلید حل مسائل بین المللی است.

*آنها باید این سیاست را تغییر دهند.

رشد تجارت اقتصادی با همسایگان به‌رغم سنگ‌اندازی دشمنان

*فرایند جدیدی در دیپلماسی کشور شکل گرفته که ارتباطات گسترده‌تر و عمیق‌تر با همسایگان است و بر اساس این سیاست، تجارت اقتصادی با همسایگان رشد کرده و به گفته رئیس‌جمهور، همان‌طور که آنها با ما همراه هستند، ما هم در مشکلات با آنان همراه هستیم و اولویت نخست ما همسایگان هستند.

*آمریکا و قدرت‌های غربی با شیطنت تلاش کردند میان ما و همسایگان فاصله بیندازند که این ارتباط با وجود همه سنگ‌اندازی‌ها، در حال حاضر بسیار خوب است و اعتمادسازی بهتر شده که شاهد آثارش هستیم.

*رئیس‌جمهور در مقر سازمان ملل از موضع عزت و اقتدار ملت سخن گفت و امیدوارم سخنان وی و همکارانش در دیدارها و نشست‌های بین‌المللی موجب افزایش بصیرت انسان‌های حقیقت‌جو در دنیا در دفاع از حقوق ملت‌ها و حقوق بشر شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها