کد خبر: 587970
|
۱۴۰۱/۰۹/۲۸ ۱۰:۵۱:۰۰
| |

خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی:

اتفاقات اخیر ایران یک جنگ هیبریدی بود؛ مرگ مهسا امینی آن را سامان داد

الان آمادگی داریم به تعهدات برجامی خود بازگردیم

وزیر پیشین امور خارجه گفت: آنچه در ایران رخ داد یک جنگ هیبریدی بود. که در آن جنگ سیستم خبری و عملیات تروریستی و هم دستگاه‌های سیاسی کشورها و اطلاعاتی کشورها در آن درگیر بودند و این طراحی و آتش را برافروزند که متاسفانه فوت مرحومه امینی این بهانه را به دست آن ها داد و چنین «اغتشاشی» را سامان داد.

اتفاقات اخیر ایران یک جنگ هیبریدی بود؛ مرگ مهسا امینی آن را سامان داد
کد خبر: 587970
|
۱۴۰۱/۰۹/۲۸ ۱۰:۵۱:۰۰

کمال خرازی، وزیر امور خارجه پیشین ایران در جریان افتتاحیه «مجمع گفت‌وگوی تهران» گفت: قاعدتا شما مهمانان در زمان ورود به ایران ادراکات دیگری داشتید و تصور داشتید که الان شهر تهران صحنه درگیری است ولی می‌بینید که چنین نیست. چرا چنین ادراکاتی برای کسانی که در خارج از ایران هستند پدید می‌آید؟ این مساله به دلیل بمباران خبری و سازمانی که دستگاه‌های اطلاعاتی غرب دارند، است تا از جهات مختلف علیه ایران به بهانه‌هایی که همواره ممکن است اتفاق بیفتد به وجود بیاورند.

به گزارش ایلنا، وی ادامه داد:  این بمباران خبری شاهد بودید که از سوی شبکه‌های خبری و اجتماعی غرب و ورود اسلحه به کشورمان از نقاط مرزی سازماندهی نیروهای تروریستی در خارج از ایران و ورودشان به کشور با این مجموعه توانستند اغتشاشاتی را در کشور به وجود بیاورند. البته طبیعی است که اعتراض حق هر شهروندی است و ایرانیان هم باید از این حق برخوردار باشند اما طبیعتا اغتشاش قابل قبول نیست. هیچ کشوری اجازه نمیدهد امنیت کشورش با خطر مواجه شود و با اقتدار جلوی اغتشاش را می‌گیرد. شما در فرانسه و آمریکا و سایر کشورها دیده‌اید با اغتشاش چگونه برخورد می‌کنند و ایران هم خارج از این قاعده نیست.

وی افزود: آنچه در ایران رخ داد یک جنگ هیبریدی بود. که در آن جنگ سیستم خبری و عملیات تروریستی و هم دستگاه‌های سیاسی کشورها و اطلاعاتی کشورها در آن درگیر بودند و این طراحی و آتش را برافروزند که متاسفانه فوت مرحومه امینی این بهانه را به دست آن ها داد و چنین اغتشاشی را سامان داد.

وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما به همت دانشمندانمان دسترسی کامل به تکنولوژی هسته‌ای پیدا کردیم. زمانی که وزیر امور خارجه بودم صحبت از تضمین عینی می‌کردند که باید تضمین عینی بدهید که به دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌روید. تضمین عینی از منظر غرب اساسا نداشتن غنی سازی است. با مقاومت ایران و همت دانشمندان به حدی رسیدیم که ۱۹ هزار سانتریفیوژ را در چرخش داشتیم. غربی‌ها ناچار به مذاکره شدند تا مساله هسته‌ای ایران را حل کنند و برجام مذاکره شد. با این حال دیدید که باز غربی‌ها تعهدات خود را اجرا نکردند و به خروج امریکا از برجام منجر شد.

وی ادامه داد: امروز از توانایی‌های بالا برخورداریم و هر روز سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر و تولید بالاتر را اعلام می‌کنیم. توانایی را داریم ولی قصد تولید بمب را نداریم.  ما تولید بمب را حرام و از نظر راهبردی راهگشا نمی‌دانیم چرا که اگر ایران به سمت سلاح هسته‌ای برود کشورهای منطقه هم در مسابقه تسلیحاتی قرار می‌گیرند و می‌خواهند با کمک دیگران سلاح هسته‌ای تولید کنند و به این دلیل است که ما از دهه ۱۹۷۰ خواهان منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای هستیم و به همین دلیل هم است که می‌گوییم اسرائیل که در این منطقه سلاح هسته‌ای دارد باید سلاح هسته‌ایش نابود شود و به پادمان بپیوندد.

وی افزود:  الان ایران آمادگی دارد به تعهدات برجامی خود بازگردد و  مسائل بسیاری از معضلاتی که در مذاکرات بوده حل شده و الان تنها مسئله پادمان است و مسائل از گذشته که در اختیار آژانس است و امیدواریم سفری که کارشناسان آژانس به ایران دارند این مسئله حل شود و برجام به نتیجه برسد.

خرازی در رابطه با موضوعات منطقه نیز گفت: منطقه ما احتیاج به گفت‌وگو دارد و کشورهای منطقه باید از طریق گفت‌وگو مسائل و مشکلات خود را برطرف کنند. همواره از گفت‌وگو استقبال کردیم و هیچگاه به کشور دیگر تجاوز نکردیم. از ۲۰۰ سال پیش تا الان ایران هیچگاه متجاوز نبوده است و امروز هم مخالف تجاوز هستیم. به کشورهای دیگر کمک کردیم و آن جزو دستور کار ماست و مردمی که در منطقه بیدار شدند و می‌خواهند حقوق خود را استیفا کنند طبیعی است به آنها کمک کردیم در سوریه و لبنان در راه استیفای حقوقشان چنین کردیم. شرط موفقیت گفت‌وگو عدم تجاوز، عدم دخالت بیگانگان و ایجاد زمینه برای گفت‌وگو است و ما برای این کاملا آمادگی داریم.

وی ادامه داد:  اخیرا رئیس جمهور چین از منطقه دیدار داشت و ما از این دیدارها استقبال می‌کنیم که در جهت طرح جاده و کمربند سرمایه‌گذاری بیشتری در این کشورها صورت و منطقه ما توسعه بیشتری یابد ولی خطایی که رخ داد ورود به مباحث سیاسی و تمامیت ارضی کشورمان بود البته آنها سعی کردند این خطا را جبران کنند. ولی این خطا به مثابه این بود که ما هم بیاییم راجع به وضعیت تایوان که جزو خاک چین است اظهارنظر کنیم. امیدواریم چنین خطاهایی دیگر رخ ندهد و به صورت کامل جبران شود.

خبر در حال تکمیل می باشد...

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
  • ناشناس ارسالی در
    چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱

    حالا این آقا اصلا معنی کلمه هیبریدی را هم می‌دونه یا مثل رئیسی یه چیزی از شنیده هاش تکرار کرده!!!!

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها