کد خبر: 517442
|
۱۴۰۰/۰۷/۲۰ ۱۲:۴۶:۲۵
| |

کرونا در سال 2020، کشورهای فقیر را بدهکارتر کرد

ویروس کرونا در نقاب بحران بهداشتی، سال 2020 میلادی را به عنوان دوازده ماه به غایت چالش برانگیز و فراموش نشدنی در تاریخ بحران‌های اقتصادی بشر ماندگار کرد اما افزایش 12 درصدی بدهی فقیرترین کشورها در سال گذشته میلادی، تازه ترین هشدار بانک جهانی از پیامدهای نابرابر شیوع این ویروس است.

کرونا در سال 2020، کشورهای فقیر را بدهکارتر کرد
کد خبر: 517442
|
۱۴۰۰/۰۷/۲۰ ۱۲:۴۶:۲۵

اعتمادآنلاین| بیماری همه‌گیر ناشی از ویروس دردسرسازی است که از ابتدای سال 2020، بسیاری کشورهای جهان را به بستن مرزها، کاهش و لغو پروازهای بین‌المللی، محدود کردن سفرهای داخلی، تعطیلی کسب‌وکارها و قرنطینه‌های طولانی وادار کرد و چشم نگران دولت‌ها و اقتصاددانان و مردم را به ریزش پیاپی بازارهای بورس خیره کرد.

به گزارش ایرنا، افزایش روزانه شمار مبتلایان به کرونا به اندازه ای بازارهای شاخص بورس در جهان را به زانو درآورد که حتی به داو جونز آمریکا و فوتسی لندن هم رحم نکرد.

کرونا شمار بیکاران را نیز افزایش داد. «سازمان بین‌المللی کار» در گزارشی اعلام کرد اعلام کرد که محدودیت های اعمال شده توسط دولت‌ها برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا موجب از میان رفتن 8.8 درصد از ساعت‌های کار در سراسر جهان شده که معادل 255 میلیون شغل تمام وقت است.

این گزارش نشان داد که تبعات شیوع این بیماری بر اشتغال، چهار برابر سنگین‌تر از بحران اقتصادی سال 2008 بوده و جدی‌ترین بحران بازار کار پس از رکود بزرگ 1929 به شمار می‌رود.

پس از سال‌ها رشد مثبت اقتصادهای توسعه یافته، تحت تاثیر شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها، رشد اقتصادی در سال 2020 در این کشورها نیز منفی شد.

اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نرخ تورم 12 ماه منتهی به اوت 2021 در کشورهای عضو منطقه یورو را 3 درصد برآورد کرد. نرخ تورم 3 درصدی بالاترین میزان رشد سطح عمومی قیمت‌ها در منطقه یورو از پایان سال 2011 تا کنون به شمار می‌رود.

گزارش یورواستات نشان داد که افزایش 15.4 درصدی قیمت انرژی در یک سال گذشته بیشترین نقش را در افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در منطقه یورو داشته است.

روزنامه نیویورک تایمز اما در گزارشی به نقل از بانک مرکزی اروپا هشدار داد به رغم چشم انداز تولید واکسن و محرک های اقتصادی منطقه یورو انتظار می رود که بحران اقتصادی ناشی از کرونا در اتحادیه اروپا همچنان تا سال 2022 ادامه یابد.

افزایش بدهی فقیرترین کشورها در سال 2020

به گزارش خبرگزاری افه، بانک جهانی اعلام کرد با افزایش 12 درصدی میزان بدهی بیش از 70 کشور کم درآمد در سال 2020، این رقم به رکورد 860 میلیارد دلار رسیده است.

براساس هشدار این نهاد بین‌المللی اقتصادی، واکنش مالی و پولی این کشورها برای مقابله با پیامدهای بیماری کووید-19 نشان‌دهنده یک «شکست استراتژیک» در توسعه این کشورها است.

براساس این گزارش، این رقم به میزان بدهی 9 درصدی سال 2019 اضافه می‌شود و شرایط مالی آسیب‌پذیرترین کشورها که عمدتا آفریقایی است را وخیم‌تر می‌کند.

به این ترتیب «دیوید مالپاس» رئیس بانک جهانی در کنفرانسی مطبوعاتی بر لزوم اتخاذ «یک رویکرد جامع در مسئله بدهی که کاهش بدهی‌ها، تجدید سریعتر ساختاری و شفافیت بیشتر» را شامل شود، تاکید کرد.

مالپاس بر اساس داده‌های ارائه شده تصریح کرد، افزایش متوسط 5 درصدی درآمد سرانه در کشورهای پیشرفته در مقابل رشد 0.5 درصدی کشورهای در حال توسعه به تشدید نابرابری اقتصادی دامن خواهد زد.

براساس آمارهای بانک جهانی، شیوع ویروس کرونا حدود 100 میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه جهان را به فقر شدید کشانده است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها