کد خبر: 164107
|
۱۳۹۷/۰۱/۱۴ ۰۸:۰۱:۰۰
| |

ابراهیم فیاض:

جامعه پذیرای یک رئیس جمهور نظامی است/معلوم نیست سردار سلیمانی کاندید شود، رای بیاورد/لاریجانی در قصه استیضاح وزرا فرار کرد رفت خراسان شمالی

ابراهیم فیاض جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران گفت:حزب کمونیست ایران یعنی موتلفه اسلامی خیلی جالب است که می گوید در موتلفه کسی صیغه کند بیرونش می‌کنیم. خیلی قشنگ بود. یعنی اینها حزب کمونیست شدند، یعنی همین‌ها هم کمونیست بازی را شروع کردند و شکست می‌خورند. در ذهن یکی مثل بادامچیان چیست که درگیر مسئله جنسی است.

جامعه پذیرای یک رئیس جمهور نظامی است/معلوم نیست سردار سلیمانی کاندید شود، رای بیاورد/لاریجانی در قصه استیضاح وزرا فرار کرد رفت خراسان شمالی
کد خبر: 164107
|
۱۳۹۷/۰۱/۱۴ ۰۸:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| ابراهیم فیاض جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران می گوید «اقتداری دیگر در حوزه سیاسی وجود ندارد و ادامه یافتن این وضعیت کشور را به فروپاشی و تجزیه می کشاند برای همین جامعه به سمت دیکتاتوری با ادبیات نظامی می رود تا او ظرف دوره ای 8 ساله با از بین بردن طبقه اشرافیت و مافیا افق جدیدی را پیش روی کشور بگشاید.»

در ادامه بخش های مهم این گفت و گو را می خوانید:

  • بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92، هنوز روحانی در تشخیص مصلحت بود و رئیس جمهور رسمی کشور را برعهده نگرفته بود که آقای علی ربیعی، من، آقای مسعود فراست خواه، آقای مراد ثقفی و آقای محسن الویری را دعوت کرد تا درباره آینده دولت و اینکه دولت چه خواهد کرد، صحبت کردیم؛ طرح مباحث در آن جلسه شکل مناظره بود، ضبط هم شد، یعنی عملا برای خود روحانی ضبط می‌شد.
  • قشر متوسط اصلاح‌طلبان و اصولگرایانی برای رسیدن به عدالت رادیکال در حال متحد شدن مقابل طبقه مافیا و اشرافیت هستند و دارد چارچوبشان درست می‌شود. چند روز پیش آقای زیباکلام گفت من از اصولگرایان عذر می‌می خواهم، یعنی بوی همین می‌آید، یعنی خواسته یا ناخواسته دارد یک ارتباطی به وجود می‌آید.
  • دقیقا همان ساختاری که در ایران رخ داده و مذاکره کرده و به جایی نرسیده، هیچ چیز هم به آن ندادند، مطالبه بیشتر از این هم دارند، یعنی به شدت در بُعد خارجی ما دچار ذلت شدیم و به شدت دچار تحمیل خارجی بر خودمان شدیم، آش نخورده و دهان سوخته؛ داخلی هم الان ناامنی به شدت بالاست، ناامنی ساختاری سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هر چیزی که فکر کنیم. ناامنی به شدت بالاست؛ خب این دو با هم متحد شود، کسی عین رضاخان را می‌خواهند.
  • آن چیزی که الان است، یک فرمولی دارد؛ ما موقعی که در بُعد سیاسی شکست می‌خوریم، دیگر اقتدار از بین می‌رود و تبدیل به قدرت می‌شود، یعنی شاخص قدرت، نظامی‌گری است. حاتمی کیا در اختتامیه فیلم فجر چه گفت؟؛ اینها همه نشان می‌دهد که آن نظامی‌گری دارد می‌آید. یعنی گفت که من یک فیلمساز وابسته‌ام. اینها همه‌اش همین است، یعنی دیگر اقتدار از بین رفته، ما اقتدار نداریم، سیاست با تمام تعبیرهایش از بین رفته، سیاسیون همه محافظه کار شده‌اند و دنبال یک نوکری می‌گردند. مثلا آن حرف‌هایی که اخیرا آقای بهزاد نبوی زد، همین بود که خلاصه «برویم نوکری کنیم». حقوق استاد دانشگاه‌ها را امسال 20 درصد کم کردند، 10 درصد که افزایش ندادند 10 درصد هم که تورم بیاید روی آن، دیگر کار تمام است. به نظر من الان استاد دانشگاه‌ها شروع می‌کنند به تحریک دانشجوها؛ الان دارم می‌بینم و شروع شده است.
  • جامعه هم پذیرای رئیس جمهور شدن یک فرد نظامی است.
  • قالیباف و رضاییاز اول نظامی نبودند، وقتی هم دوباره سیاسی شدند، آنها را ادا و قر روشنفکری گرفته بود.
  • جامعه فردی شبیه احمدی نژاد یا سعید جلیلی را می طلبد
  • (الان در شخصیت‌های فعلی سیاسی، شما چه کسی را شبیه اینها می‌بینید؟) اتفاقا اشتباه ما این است که دنبال شخص می‌گردیم. من می‌گویم که اتفاقا مثل ناپلئون یکباره پیدایش می‌شود، مثل هیتلر یکباره پیدایش می‌شود و انتخابات را می‌برد. چون الان مردم دیگر خسته‌اند از این نظم اجتماعی که گفتم که هیچ اقتدار سیاسی در این مملکت وجود ندارد و همه از بین رفته است.

  • (به نظر شما کسی مثل حاج قاسم سلیمانی خیلی اقبال خواهد داشت اگر وارد انتخابات ریاست جمهوری شود؟) معلوم نیست، اصلا شاید رأی نیاورد.

  • معتقدم ممکن است مجلس آینده به شدت رادیکال شود. یعنی قاعدتا باید بشود، وگرنه مملکت کاملا می‌پاشد، یعنی نابود می‌شود. این مجلس فرمایشی فعلی آنقدر مسخره شده و در واقع مجلس مرده است.
  • (یعنی الان هرچه آقای لاریجانی بگوید، همان می‌شود؟)خب لاریجانی در قصه استیضاح وزرا برای اینکه ضربه نخورد فرار کرد رفت خراسان شمالی. این نشان می‌دهد که مجلس آینده مجلس متخصصان به شدت رادیکال محور برای نوسازی و بازسازی کشور است.

  • علی لاریجانی هم یک محافظه کار ضعیف تر از روحانی است، یعنی ضعیف تر از روحانی و نمی‌تواند کاری انجام دهد.
  • حزب کمونیست ایران یعنی موتلفه اسلامی خیلی جالب است که می گوید در موتلفه کسی صیغه کند بیرونش می‌کنیم. خیلی قشنگ بود. یعنی اینها حزب کمونیست شدند، یعنی همین‌ها هم کمونیست بازی را شروع کردند و شکست می‌خورند. در ذهن یکی مثل بادامچیان چیست که درگیر مسئله جنسی است.
  • من می‌خواهم بگویم الان چیزی که در جهان دارد رخ می‌دهد، در ایران هم رخ می دهند و آن این است که مردم دیکتاتوری می‌پسندند؛ چون شرایط ایجاب می‌کند. من خیلی بر این اعتقاد هستم که اینها با این وضعیتی که دارند به شدت ساختارهای بین‌المللی فروپاشی می‌کند و قواعدش از بین می‌رود و تئوری‌ها دارند از بین می‌روند و دارند تبدیل می‌شوند به ساختارهای قدرتمدار و قدرت محور از ترامپ تا آخرش. با این وضعیت بعید می دانم در ایران بخواهد یک آدم محافظه‌کار روی کار آید.یادم می آید قالیباف هم می گفت من رضاخان حزب الهی ها هستم. یعنی قصه نوسازی آمرانه جدی است. نظام قاجار چه طور به نظام پهلوی منتقل شد، سُر خورد. در مملکت تمدنی به شدت مستقر، نظام سُر می خورد کودتا در آن نمی شود. واقعه 28 مرداد 32 کودتا نبود یک نوع سُر خوردن است یعنی نخبگان جامعه به این نتیجه می رسند که باید این کار را انجام دهند.

منبع: نامه نیوز

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها