کد خبر: 315028
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۲ ۱۱:۵۷:۵۶
| |

با هدف بزرگداشت آهنگساز نوگرای ایرانی صورت گرفت؛

برگزاری مسابقه‌ آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه‌ رضا کروریان»

مسابقه‌ آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه‌ رضا کروریان» در بزرگداشت آهنگساز نوگرای ایرانی رضا کروریان (1393-1350) در سال 1394 توسط گروه موسیقی یارآوا و نشر موسیقی معاصر و با حمایت مالی خانواده‌ کروریان شکل گرفت.

برگزاری مسابقه‌ آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه‌ رضا کروریان»
کد خبر: 315028
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۲ ۱۱:۵۷:۵۶

اعتمادآنلاین| مسابقه‌ی آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه‌ی رضا کروریان» به صورت ملی (برای آهنگسازان ایرانی یا آهنگسازانی که در ایران زندگی می‌کنند) برگزار می‌شود. اما با توجه ویژه‌ای که کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اروپایی به این مسابقه داشتند، از سال دوم مسابقه، هم‌زمان با مراسم مرتبط با آن، فستیوالی تحت عنوان «فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک تهران» نیز توسط گروه یارآوا برگزار می‌شود که در آن آثار هنرمندان کشورهای مختلف نیز در کنار آهنگسازان ایرانی به اجرا در می‌آیند.

بر اساس توافقی که مبنی بر تعامل و تبادل فرهنگی‌ مابین گروه موسیقی یارآوا با مراکز فرهنگی و به ویژه دانشگاه‌های موسیقی در اقصی‌نقاط جهان شکل گرفته، همه ساله آثار آهنگسازان هنرمندان ایرانی که در بخش رقابتی جایزه‌ی رضا کروریان و یا در فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک تهران حضور دارند، در کشورهای دیگر نیز به روی صحنه می‌روند. از آن میان می‌توان به دانشگاه موسیقی، تئاتر و رسانه‌ی هانوفر (آلمان)، لابراتوار موسیقی معاصر و دپارتمان مطالعات موسیقی در دانشگاه ارسطو تسالونیکی (یونان)، مرکز رسانه‌های دیجیتال و لابراتوار تولید چند رسانه‌ای کنسرواتوار لوئیجی کروبینی فلورانس (ایتالیا)، دانشگاه نیویورک (آمریکا)، دانشگاه مونته‌ویدئو (اروگوئه) اشاره کرد.

فستیوالِ هشت روزه‌ی موسیقی الکترونیک تهران، همه ساله آثاری در زمینه‌ی موسیقی الکترونیک، الکتروآکوستیک، لایو الکترونیک، پرفورمانس، اینستالیشن و ویدیوآرت را به اجرا گذاشته و همچنین با سمینارها، کارگاه‌های موسیقی الکترونیک و معاصر، نشست‌های تخصصی و مسترکلاس‌های آهنگسازی و نوازندگی سعی در توازنی میان بخش اجرایی و علمی این نوع از موسیقی دارد. در این فستیوال تا به امروز هنرمندان و آثاری از ایران، آلمان، ایتالیا، اوروگوئه، ژاپن، استونیا، روسیه، فیلیپین، کره‌ی جنوبی، آمریکا، یونان، آرژانتین، سوئیس و ... حضور داشتند.

لازم به ذکر است که بر اساس تعامل فرهنگی میان یارآوا و مراکز و مؤسسات فرهنگی دیگر، تا به امروز که چهارمین دوره‌ی مسابقه و سومین دوره از فستیوال برگزار می‌شود، بالغ بر صد اثر (از 60 هنرمند) از هنرمندان ایرانی در فستیوال‌هایی مانند فستیوال «دستگاه» هانوفر آلمان، فستیوال «آف بوردِرز» تسالونیکی یونان، فستیوال «بدن، نور، صدا» فلورانس ایتالیا، فستیوال «دیفرازیون» فلورانس ایتالیا، فستیوال «ترایکت» هانوفر آلمان و در نیویورک با همکاری آنسامبلِ الکتروآکوستیکِ بروکلین به اجرا درآمده است.

نتایج «جایزه‌ی رضا کروریان» 1398

نتایج چهارمین دوره‌ی مسابقه‌ی آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه‌ی رضا کروریان» 1398 که امسال در سه بخش فیکس‌مدیا، ساز (آکوردئون یا سنتور) به همراه فیکس‌مدیا و ساز به همراه لایوالکترونیک در دو گروه داخلی و خارجی برگزار شده بود، اعلام شد.

گروه الف) آهنگسازان مقیم ایران:

نفر اول: شهرزاد طالبی «یاد آوردن» برای سنتور و فیکس‌مدیا

نفردوم: فرهاد شیرین‌زاده «برج سکوت» فیکس‌مدیا

نفر سوم: اثر مشترک سپیده یافتیان و پرهام ایزدیار «حشرات هم عاشق می‌شوند» برای آکوردئون و فیکس‌مدیا

برگزیدگان:

وحید اله‌وردی «اتاق 406» فیکس‌مدیا

علی بلیغی «خان هفتم» برای سنتور و فیکس‌مدیا

جواد بهرامی «بدون عنوان» فیکس‌مدیا

امین خوش‌سبک «ظهور» برای آکوردئون و لایوالکترونیک

گروه ب) آهنگسازان مقیم خارج از ایران:

این بخش منتخبی نداشت.

برگزارکننده:

گروه موسیقی یارآوا در همکاری با دپارتمان موسیقی دانشگاه تهران

اعضای هیئت داوران:

علی گرجی (ایران)

یوآخیم هاینتس (آلمان)

سارا اباذری (ایران)

مِسیاس مایگواشکا (اکوادور)

منبع: موسیقی‌ایرانیان

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها