کد خبر: 221233
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۲ ۰۱:۰۰:۰۰
| |

مرجعیت امام خمینی(ره) چگونه تایید شد؟

دوم مرداد سال 42 و پس از دستگیری امام توسط رژیم پهلوی، تعدادی از علما و مراجع، از قم، مشهد و دیگر شهرها راهی تهران شده و ضمن تهیه نامه‌ای مبنی بر تأیید مرجعیت ایشان خواستار آزادی حضرت امام گردیدند.

مرجعیت امام خمینی(ره) چگونه تایید شد؟
کد خبر: 221233
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۲ ۰۱:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| از طریق ‏‎ ‎‏مراجع عظام تقلید در خارج از کشور، آنها هم تلگراف‌هایی کردند به ‏‎ ‎‏دستگاه و دولت و کشورهای اسلامی ‏‏مخابره کردند و به شاه ‏‏فشار ‏‎ ‎‏آوردند، طوری که قریب به یکسال بیشتر امام بازداشت نبودند و شاه ‏‎ ‎‏مجبور شد که امام را آزاد بکند.

برای اینکه بازداشت یک مرجع تقلید هم ‏‎ ‎‏از نظر قوانین بین المللی و هم از نظر قانون اساسی مشروطه خلاف قانون ‎‏بود و این یک اعتراض واردی بود که چرا باید یک مرجع تقلید ‏‎ ‎‏بازداشت بشود و زندانی بشود.

خوب شاه مجبور شد که امام را از حبس ‏‎ ‎‏به حصر به تعبیر خود امام منتقل کند.

امام را به یک منزلی انتقال دادند ‏‎ ‎‏که منزل آقای نجاتی برادر آیت‌الله قمی بود. یک مدتی امام آنجا بودند و ‏‎ ‎‏رفت و آمدی شد، دیدارهایی علما و بزرگان با ایشان داشتند و در ‏‎ ‎‏نهایت اجازه داده شد امام به قم منتقل بشوند. وقتی که امام به قم ‏‏آمدند ‏‎ ‎‏از آنجا ملاقاتهای عمومی با امام شروع شد و اردوهایی از مراکز استانها ‏‎ ‎‏و شهرستانها من جمله از خراسان برای دیدار با امام آمدند.‏

علمای مهاجر برای تایید مرجعیت امام چه کسانی بودند؟

22 نفر از فضلا و مدرسین قم جواب یک استفتاء ‏‏در این باره ‏ ‎‏دادند و مرجعیت امام را امضاء کردند.

ناگفته نماند که از فوت مرحوم ‏‎ ‎‏آیت‌الله بروجردی ‏‏این مورد بحث بود ‏‏که چه کسی شایستگی مرجعیت‏‎ ‎‏را ‏‎ ‎‏دارد؟ ‏‏اما بعد از قصه انجمن‌های ایالتی و ولایتی دیگر کسی در مرجعیت ‏‎ ‎‏امام شک نداشت.

برای محکم کاری و تثبیت مطلب استفتائی هم شد و مراجع عظام ‏‏مرجعیت ایشان ‏‏را ت‏‏ایید کردند و 22 نفر از مدرسین ‏‎ ‎‏عالی مقام هم امضاء کردند و چاپ شد و منتشر در سراسر ‏‏کشور ‏‏گردید‏‏تا ‏‎ ‎‏بعضی از افرادی ‏‏هم ‏‏که شک داشتند شک آنها هم برطرف بشود. مساله ‏‎ ‎‏مرجعیت امام یک مساله ای بود که همان اوایل شروع نهضت در زمان ‏‎ ‎‏مبارزه با لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی مطرح بود‏‏.

به عنوان مثال‏‏ در مشهد مقدس جمعی از طلاب قم و بعضی از علمای خود مشهد خدمت ‏حاج شیخ مجتبی قزوینی رسیده بودند و از ایشان سوال کردند که امروز ‏‎ ‎‎‏وضع ما از نظر تقلید چیست؟ از چه کسی باید تقلید بکنیم؟ ایشان ‏‎ ‎‏فرموده بودند از حاج آقا روح الله، که آن موقع حاج آقا روح‌الله گفته ‏‎ ‎‏می شد ‏‏و ‏‏امام گفته نمی شد.‏

‏‏البته امام رساله نداشتند‏‏،‏‏ رساله امری عوامی است، لازم نیست مرجع ‏‎ ‎‏رساله داشته باشد. امام اجازه نمی دادند رساله‏‏‌اش‏‏ چاپ بشود و برای ‏‎ ‎‏چاپ رساله پول نمی دادند.

بعضی از آقایان که برای چاپ رساله پول ‏‎ ‎‏می دادند می فرمودند این بحثها را بگذارید برای بعد، خصوصی سوال‌تان را بپرسید. مثلاً الآن مقام معظم رهبری مرجع است لازم نیست رساله ‏‎ ‎‏داشته باشد ولی فتوای ایشان مشخص است.

ایشان فرمودند اگر کسی ‏‎ ‎‏احتیاج به فتوا داشته باشد از من سوال کند من جواب می دهم تا ‏‎ ‎‏تکلیفشان روشن بشود.

منبع: خاطرات حجت الاسلام والمسلمین فردوسی پور

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها